Ingrediente
castraveți
hrean
boabe de muștar
boabe de piper
boabe de ienibahar
usturoi
crenguțe de vișin
semințe de mărar
oțet (cca 250 ml/8 L apă)
apă
sare (1 lingură la 1 L de apă)
Mod de preparare
Spală castraveții și pune-i într-un borcan mare de murături, fără a-i așeza într-un mod anume. Sub borcan pune patru furculițe, cu mânerul către borcan, pentru a preveni crăparea recipientului. Opărește-i cu o soluție de apă cu sare (1 lingură de sare de murături la 1 litru de apă). Pune celofan pe „gura” borcanului și leagă-l.
Când saramura din borcan s-a răcit, scurge-o înapoi în oala în care ai fiert-o inițial și mai dă-o o dată în clocot. Între timp, așează castraveții vertical în borcane de 3 L, punând și hrean, care împiedică înmuierea castraveților, boabe de muștar, boabe de piper, boabe enibahar și usturoi.
Deasupra așează crenguțe de vișin, pentru a ține castraveții în saramură, și semințele de mărar.
În saramură clocotită adaugă o cană (cca 250 ml) de oțet la fiecare 8 L de lichid, apoi opărește castraveții din nou cu această saramură, având borcanul așezat la fel, deasupra a patru furculițe/linguri/cuțite metalice, notează retetepractice.ro.
Așteaptă până când castraveții se răcesc complet, apoi mută-i la păstrare pentru iarnă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News