Află cât de ușor este să pui castraveți la murat, fără să se înmoaie și în așa fel încât să se păstreze bine peste iarnă.
castraveți
hrean
boabe de muștar
boabe de piper
boabe de ienibahar
usturoi
crenguțe de vișin
semințe de mărar
oțet (cca 250 ml/8 L apă)
apă
sare (1 lingură la 1 L de apă)
Spală castraveții și pune-i într-un borcan mare de murături, fără a-i așeza într-un mod anume. Sub borcan pune patru furculițe, cu mânerul către borcan, pentru a preveni crăparea recipientului. Opărește-i cu o soluție de apă cu sare (1 lingură de sare de murături la 1 litru de apă). Pune celofan pe „gura” borcanului și leagă-l.
Când saramura din borcan s-a răcit, scurge-o înapoi în oala în care ai fiert-o inițial și mai dă-o o dată în clocot. Între timp, așează castraveții vertical în borcane de 3 L, punând și hrean, care împiedică înmuierea castraveților, boabe de muștar, boabe de piper, boabe enibahar și usturoi.
Deasupra așează crenguțe de vișin, pentru a ține castraveții în saramură, și semințele de mărar.
În saramură clocotită adaugă o cană (cca 250 ml) de oțet la fiecare 8 L de lichid, apoi opărește castraveții din nou cu această saramură, având borcanul așezat la fel, deasupra a patru furculițe/linguri/cuțite metalice, notează retetepractice.ro.
Așteaptă până când castraveții se răcesc complet, apoi mută-i la păstrare pentru iarnă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu