EXCLUSIV  Greșeala pe care o fac turiștii în Deltă. Se poate termina tragic

Mihai Ciobanu / 25 oct 2019 / 11:31 Salveaza PDF Comentarii

Cătălin Ţibuleac, guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", a explicat, într-un interviu acordat DC News care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le facă persoanele care vizitează delta şi a dat exemple de erori care s-au terminat tragic pentru turişti.  

"Ne menţinem în 2019 pe acelaşi trend ca şi în 2018. Numărul turiştilor nu a scăzut. Nu avem nici un procent foarte mare de creştere, undeva la 1% faţă de anul trecut, dar evident că nu ne dorim un turism de masă în deltă. Delta Dunării nu produce şi nu reclamă turism de masă. Turistul care vine în Delta Dunării trebuie să fie un turist educat, responsabil, trebuie să ştie pentru ce vine, să cunoască că în deltă se face un turism lent, de vizitare şi nu pe repede înainte.

În acest an am avut, din păcate, şi evenimente nefericite soldate cu decesul unor turişti ca urmare a teribilismului şi a consumului de alcool. Nu a fost viteza de vină; când încercăm să ne ridicăm în picioare pe motorul unei bărci în viteză, evident că lucrurile nu se pot termina decât tragic", a declarat Cătălin Ţibuleac.

VIDEO: 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24