Turcia: Nou val de arestări în legătură cu tentativa de puci din 2016

Autorităţile turce au arestat marţi 28 de persoane şi se află în urmărirea altor 140 pe teritoriul ţării, în cadrul mai multor anchete care îi vizează pe susţinători ai mişcării predicatorului Fethullah Gülen, acuzat de orchestrarea puciului eşuat din vara lui 2016, a transmis agenţia Anadolu, potrivit France Presse. 

Parchetele din Izmir şi Konya au emis mandate de arestare pe numele a 65 şi, respectiv, 63 de membri ai armatei, a relatat Anadolu, precizând că sunt daţi în urmărire şi 22 de civili.

De asemenea, parchetul din Ankara a comunicat că a cerut arestarea a 18 persoane: doi foşti funcţionari ai Ministerului de Externe, opt angajaţi actuali, patru ex-salariaţi ai Ministerului Sănătăţii şi patru persoane care lucrează în sectorul privat de sănătate.

Toate cele 28 de persoane arestate în cursul dimineţii sunt suspectate de legături că mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, considerată 'grupare teroristă' de regimul de la Ankara. Gülen, instalat în SUA de două decenii, este acuzat de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan că a orchestrat puciul eşuat din iulie 2016, ceea ce predicatorul neagă în mod categoric.

Mai mult de 50.000 de persoane au fost arestate şi peste 140.000 au fost destituite sau suspendate din funcţii în urma tentativei de lovitură de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel