Tulcea: Autorităţile locale fac demersuri pentru cumpărarea a 30 de autobuze electrice

[] []

30 mai 2019 / 17:52
Salveaza PDF Comentarii

Parcul auto al societăţii Transport Public SA din municipiul Tulcea ar putea număra în anii următori 30 de autobuze electrice, iar 20 dintre ele vor fi cumpărate cu fonduri europene, potrivit autorităţilor locale. 

Consilierii locali tulceni au adoptat, joi după-amiază, în timpul unei şedinţe ordinare, o hotărâre prin care actualizează indicatorii tehnico-economici ai proiectului prin care Primăria municipiului va primi 10 autobuze electrice şi staţiile de încărcare necesare acestora achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Valoarea eligibilă a proiectului care, pe lângă cumpărarea autobuzelor electrice, prevede şi achiziţia a 13 staţii de încărcare este de 25.090.193,39 lei, contribuţia autorităţii locale va fi de 501.803,87 lei, iar MDRAP va contribui cu 720.000 de lei. Primăria municipiului Tulcea mai are un proiect de achiziţie a 20 de autobuze electrice şi a staţiilor de încărcare necesare acestora, proiectul urmând să fie finanţat prin instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării (ITI-DD). 'Prin MDRAP, ne-am înscris pentru achiziţia a 10 autobuze electrice.

Dacă vom fi declaraţi eligibili pe ambele culoare, cu atât mai bine. Vom avea în tot oraşul autobuze electrice', a declarat presei primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, la finele şedinţei Consiliului local. El a mai spus că proiectul privind achiziţia de autobuze electrice prin ITI-DD vizează inclusiv reabilitarea unor străzi din municipiu.

'Proiectul acesta prevede atât achiziţia a 20 de autobuze electrice, a staţiilor de încărcare şi reabilitarea a patru străzi din municipiu pe care vor aceste autobuze vor circula. Este vorba despre străzile Eternităţii, Mahmudiei, Babadag şi Isaccei', a menţionat Hogea. Transportul public în municipiul Tulcea este asigurat în momentul de faţă de 25 de autobuze care aparţin societăţii Transport Public SA a Consiliului local şi cinci autobuze ale Primăriei Capitalei, potrivit directorul societăţii tulcene de transport în comun.

'Anul acesta, vom mai cumpăra două autobuze noi. Am întocmit caietul de sarcini pentru licitaţie şi urmează să-l facem public. Suntem convinşi că anul viitor vom avea 10 autobuze electrice pe străzile din municipiu achiziţionate de MDRAP', a declarat, pentru AGERPRES, Dan Bălan. Parcul auto al societăţii de transport local din Tulcea a fost redus la jumătate în urma unui incendiu petrecut în ianuarie 2018 la o hală în care acestea erau parcate, administraţia locală primind anul trecut ajutor în câteva autobuze de la alte oraşe din ţară pentru a putea asigura acest serviciu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29