Tudorel Toader a izbucnit: Afirmații fără acoperire! Să ne spună ce a făcut

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, urmează să publice documente referitoare la situaţia unei clădiri din Penitenciarul Iaşi. Marți, 10 aprilie, a făcut noi declarații privind acest subiect.

"Voi prezenta toate documentele din care rezultă că există un plan la nivel național pentru a asigura echilibrarea repartizării deținuților în penitenciare. Avem penitenciare cu un grad de ocupare de 180% și altele cu un grad de ocupare de 110%. (...) Penitenciarul din Iași a trimis o temă de proiect aprobată de către ANP pentru construcția unui nou pavilion. Sigur, să rezolvăm și problema lor", a spus, marți, Tudorel Toader.

"La nivelul ANP-ului sunt aproape 13.000 de angajați și trei sindicate. Să nu acordăm importanță mai mare decât se cuvine. Cei care astăzi fac afirmații fără acoperire aveau funcții în conducerea ANP-ului la vremea respectivă. Nu vă va fi greu să-i identificați. În al doilea rând, dintre cele trei sindicate cel care are astfel de preocupări la vremea respectivă să ne spună ce a făcut sau ce nu a făcut. În al treilea rând, reprezintă ceva mai mult de 1000 de angajați din penitenciare", a mai spus ministrul Tudorel Toader.

Anunțul făcut încă de luni

Luni, ministrul Justiției revenise cu două precizări faţă de poziţia sindicaliştilor. Mai exact, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a subliniat că acea clădire este un pericol pentru "siguranţa vieţii" încă din februarie 2017 şi că Tudorel Toader a fost informat personal în august 2017.

[citeste si]

"Mâine (n.r. astăzi) voi face publice toate documentele (...)! Fără a pronunţa vreun nume: situaţia pavilionului A din Penitenciarul Iaşi a fost cunoscută urmare a expertizelor din 2008 şi 2016! Întrebare - la vremea respectivă, oare ce făceau, ce funcţii ocupau criticii de astăzi?", scrisese Tudorel Toader pe reţeaua de socializare Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel