Tudor Chirilă, gafă când a vrut să-și omagieze tatăl

tudor chirila
tudor chirila

 Tudor Chirilă a dorit să-și omagieze tatăl, pe marele gazetar sportiv Ioan Chirilă, mort în urmă cu 14 ani, însă a comis o gafă pe care a fost nevoit să și-o recunoască ulterior.

Într-o postare pe Facebook, de vineri 25 octombrie, Tudor Chirilă a vorbit despre părintele său în cuvinte foarte frumoase, afirmând însă – în mod eronat – că acesta ar fi murit pe 25 octombrie 1999. De fapt, Ioan Chirilă a murit pe 21 noiembrie 1999, 25 octombrie 1925 fiind data nașterii sale.

„Astăzi se împlinesc paisprezece ani de la moartea tatălui meu, gazetarul sportiv Ioan Chirilă”, a scris Tudor vineri pe Facebook. „Ne este greu fără el chiar și după atâta timp. Foarte greu. Amintirile se voalează odată cu trecerea timpului și devine din ce în ce mai greu să păstrezi claritatea chipului iubit. Cărțile lui rămân însă printre noi ca un depozit sigur al spiritului care a fost. Îl iubesc acum pe tata așa cum l-am iubit întotdeauna. Mult. Am avut bucuria astăzi să văd că oamenii nu l-au uitat, în pofida lumii centrifuge în care ne consumăm viețile. Am primit acest scurt filmuleț de la @claudiu bolozan un mic omagiu celui care a fost Ioan Chirilă, cel mai important gazaetar de sport al României. Înțeleg că filmulețul face parte din proiectul RETROvizoare care își propune să cinstească români importanți din toate timpurile”, a adăugat cântărețul care a postat clipul care cuprinde în el chiar datele nașterii și ale morții lui Ioan Chirilă.

Ulterior, la observațiile numeroase ale interlocutorilor săi de pe Facebook, Tudor Chirilă și-a recunoscut gafa, revenind cu un nou mesaj puțin înainte de miezul nopții de vineri. „Trebuie să-mi cer scuze pentru o greșeală sesizată de câțiva cititori ai paginii dar percepută de mine mai târziu. Astăzi nu se împlinesc 14 ani de la moartea lui Ioan Chirilă ci se împlinesc 88 de ani de la nașterea lui. Puternic emoționat de dimineață am făcut această greșeală pe care o corectez. Da, tata s-a născut în aceeași zi cu Regele Mihai I al României. Mă bucur că regele e încă în viață și îi urez La mulți ani!”, a scris Tudor Chirilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel