Trucul secret pentru depozitarea pe termen lung a ouălor: acestea vor rămâne proaspete luni de zile

Trucul secret pentru depozitarea pe termen lung a ouălor, acestea vor rămâne proaspete luni de zile. Sursa foto: freepik.com
Trucul secret pentru depozitarea pe termen lung a ouălor, acestea vor rămâne proaspete luni de zile. Sursa foto: freepik.com

Ouăle sunt unul dintre produsele care pot fi depozitate pe termen lung.

În frigider, într-o cutie sau într-un compartiment închis separat, ouăle pot fi păstrate în siguranță aproximativ trei săptămâni. Cu toate acestea, acest termen de depozitare poate fi mărit de mai multe ori dacă știi un truc secret, pe care îl folosesc adesea bucătarii.

Cum se încălzesc corect alimentele în cuptorul cu microunde, astfel încât să fie suculente

Această metodă va prelungi perioada de valabilitate a ouălor cu până la 3 luni. Principalul lucru este să respecți cu strictețe regulile de mai jos.

Primul lucru de care trebuie să fii conștient este că, dacă vei separa gălbenușurile de albușuri, atunci durata lor de valabilitate se reduce imediat. Gălbenușurile, puse într-un recipient închis, pot fi păstrate la frigider până la 3 săptămâni, în timp ce gălbenușurile - maximum 3 zile.

Pune cuișoare la intrarea în casă, în luna martie. De ce este esențial să faci asta?

Pentru a păstra ouăle timp de câteva luni, acestea trebuie să fie congelate. Cu toate acestea, mai întâi trebuie să separi gălbenușurile de albușuri.

Ingredientele se pun într-un recipient bine închis, care se depozitează în congelator. Nu uita să semnezi pe recipient, data când ouăle au fost înghețate.

Bucătarii experimentați învârt ouăle crude înainte de a le găti

Ce ar putea fi mai ușor decât să fierbi un ou la micul dejun. Dar, uneori, din cauza erorilor legate de procesul de gătire, o parte semnificativă a albușului rămâne pe coajă. Prin urmare, chiar și pentru o chestiune atât de simplă trebuie să știi câteva trucuri.

Nu toate gospodinele știu de ce trebuie să scuture un ou înainte de a-l fierbe. La prima vedere, se pare că această acțiune este lipsită de sens, dar lucrurile nu stau așa.

Ghiveciul care distruge chiar și cea mai puternică plantă. Ai grijă ce recipient alegi

Dacă agiți ouăle înainte de a le fierbe conținutul lor va fi distribuit uniform. Drept urmare, vei curăța mai ușor ouăle, iar albușul nu va rămâne pe coajă.

Dacă nu dorești să agiți ouăle, le poți învârti de câteva ori chiar pe masă. Rezultatul va fi exact același.

De asemenea, nu trebuie să uiți și alte reguli importante. Ouăle se pun la fiert doar într-o oală cu apă rece. Bucătarii mai recomandă să adaugi o lingură mică de sare atunci când fierbi ouăle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel