Triunghiurile pufoase cu brânză sunt mai mult decât potrivite pentru o gustare delicioasă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 25 g drojdie proaspătă
- 3 linguri lapte fierbinte
- 500g făină
- 75 ml ulei
- 1/2 linguriță sare
- 250 ml lapte
Pentru umpluturz de brânză :
- 90 g unt
- 80 g brânză rasă fin (gouda, trapist, cașcaval)
- 1 gălbenuș de ou
Pentru pus deasupra:
- 1 gălbenuș de ou
- 100 g brânză rasă (gouda, cașcaval, trapist)
- făină pentru întins aluatul.
Cum se prepară
Drojdia proaspătă o frecăm cu 3 linguri lapte fierbinte Cernem făina într-un bol și adăugăm drojdia dizolvată, sarea, uleiul și laptele călduț și frământăm rapid un aluat ușor lipicios. Acoperim cu un prosop și lăsăm să crească la cald 30 de minute, scrie haisagatim.ro.
Punem făină pe planşetă, răsturnăm aluatul şi îl împărţim în două. Amestecăm untul la temperatura camerei cu gălbenușul de ou și brânza rasă fin. Întindem prima jumătate de aluat într un dreptunghi cu grosimea de 3-4 mm, ungem foaia cu jumătate din amestcul de unt și ruăm strâns pe latura lungă.
Tăiem ruloul triunghiuri cu un cuţit trecut prin făină. Procedăm la fel și cu cea de a doua jumătate de aluat. Punem triunghiurile în tavă și le lăsăm să crească încă 20 de minute. Ungem triunghiurile cu gălbenușul amestecat cu apă. Presărăm deasupra brânză rasă. Coacem triunghiurile la 180g rade Celsius timp de 15 minute. Le servim calde!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu