Triplă criză în România. Cristoiu: Românii să ştie ce-i aşteaptă după 6 decembrie 2020!

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu susține că Guvernul rezultat din alegerile parlamentare va trebui să facă faţă unei triple crize.  

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că tripla criză cu care se vor confrunta românii în perioada următoare – sanitară, economică şi meteorologică - cere un guvern legitim, rezultat din alegeri parlamentare, motiv pentru care partidele competitoare trebuie să aibă în programul de guvernare soluţii pentru gestionarea acestor mari probleme.

„Orice partid care va câştiga alegerile va avea de rezolvat nu după, ci din mers, în paralel cu formarea Coaliţiei majoritare, marile probleme produse de Pandemie şi concomitent de impactul mortal al Crizei sanitare asupra economiei. Şi e vorba de o atenţie care nu se va rezuma la o săptămână, la o lună, ci la un an dacă nu şi la mai mult. Războiul cu Pandemia şi cu Criza economică va domina viaţa cotidiană a românilor după 6 decembrie 2020. (...) România din perioada următoare se va confrunta cu Pandemia, cu Economia şi cu Iarna. Acest cocteil unic în postdecembrism prin concentrarea de dificultăţi, cere un guvern legitim, obţinut prin alegeri, un guvern care să beneficieze de o majoritate parlamentară tare. Numai un asemenea Guvern ar fi capabil să administreze tripla Criză care se anunţă: Sanitară, Economică şi Meteorologică”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

„Prin urmare, toate partidele competitoare trebuie să prezinte în Programele lor de Guvernare, la loc de frunte, felul în care vor administra tripla Criză. Aceasta deoarece soluţiile de rezolvare nu pot fi aceleaşi pentru toate partidele. În toate problemele ridicate de Criza sanitară, de Criza economică şi de Criza Meteorologică, fiecare partid are soluţii proprii. Şi aceste soluţii trebuie să se confrunte în campania electorală. Unele vor fi pentru măsuri de tipul lockdownului generalizat şi pentru mult timp. Altele, pentru acceptarea măsurilor de relaxare. Unele vor fi, în materie de Criză economică, pentru stimularea consumului printr-un ajutor dat fiecărui cetăţean în genul sutelor de dolari trimişi de Casa Albă fiecărui american, altele pentru stimularea companiilor.

În perspectiva alegerilor, românii trebuie să ştie ce-i aşteaptă după 6 decembrie 2020 dacă vine un partid sau altul la Guvernare. Votul trebuie dat în cunoştinţă de cauză.

Şi în condiţiile de Război de la finele lui 2020, cunoştinţa de cauză înseamnă a şti oferta fiecărui partid în privinţa Triplei Crize: Sanitare, Economice, Meteorologice”, a subliniat Ion Cristoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel