Trei idei de prânz pentru diabetici. Ce să mănânci pentru a reduce glicemia

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un prânz pentru diabetici sănătos și scăzut în glucide poate fi constituit dintr-o salată sau chiftele de curcan. Rețetele sunt ușor de preparat și sunt gata într-un interval de timp foarte scurt. 

Datorită faptului că persoanele ce suferă de această afecțiune trebuie să fie atente la ce preparate consumă, le este destul de greu să își găsească ideile pentru rețete. De asemenea, aceștia pot opta pentru anumite alimente ce scad glicemia precum asparangus, fasolea și citricile bogate în vitamina C. Totodată și consumul a 500 grame de grapefruit pe zi este recomandat.

Prânz pentru diabetici – salate gata în mai puțin de 30 minute

Persoanele ce suferă de diabet zaharat își pot găsi destul de greu rețetele pe care le pot prepara. Pentru un prânz gustos cu doar 5 grame de glucide puteți opta pentru o salată de pui cu ou ce este foarte sățioasă. Aceasta are doar 188 kcal și este bogată în proteine. Porțilie pe care le veți obține din ingredientele menționate sunt în număr de patru, iar timpul total de preparare este de 25 minute. Veți avea nevoie de două bucăți de piept de pui pe care le veți face pe grătar, trei ouă fierte tari și două linguri de smântână cu cât mai puține grăsimi. Mai întâi va trebui să tăiați ouăle și puiul cubulețe, apoi să le amestecați cu smântâna. Compoziția obținută o veți condimenta cu sare, piper și curry după gust. O veți amesteca din nou, apoi o veți lăsa la rece timp de 10 minute. Dacă doriți, poate fi lăsată și peste noapte și servită a doua zi. Aceasta se poate mânca întinsă pe o felie de pâine pentru diabetici peste care se presară busuioc.

O altă salată pe care o puteți încerca este cea cu bacon și piept de pui. Aceasta are o valoare energică de 449 kcal și 15 grame de glucide. Veți avea nevoie de patru roșii cherry și o jumătate de avocado pe care le veți tăia cubulețe. Pentru prepararea rețetei veți avea nevoie și de un ou fiert tare ce va trebui feliat. Într-un bol veți pune 100 grame de mix de salată verde peste care se vor pune roșiile, avocado, 60 grame de piept de pui tocat, 50 grame bacon și 40 grame de brânză feta. Se amestecă toate, apoi puteți servi prânzul. Aceasta rețetă gustoasă durează 10 minute și veți obține o porție de salată.

Chiftele de curcan cu un aport caloric mic

 

Dacă vă doriți o mâncare gătită puteți opta pentru chiftelele cu carne de curcan. Acestea sunt gata în 40 minute și au un aport caloric de 210 kcal. Înainte să vă apucați de prepararea chiftelelor, va trebui să preîncălziți cuptorul la 180 grade. Într-un bol veți da prin răzătoare o ceapă și apoi veți pisa bine trei căței de usturoi. Ulterior, veți pune peste 600 grame de carne tocată de curcan, două ouă, sare, piper și turmeric. Le amestecați până ce sunt omogenizate, apoi tocați 100 grame de spanac, un ardei gras și o legătură de pătrunjel. Se adaugă și acestea peste compoziție și se amestecă din nou. Se vor împărți în 15 părți egale pe care le veți modela sub forma unor mingi de ping-pong. Înainte de a le pune în tavă, aceasta va fi tapetată cu hârtie de copt. Chiftelele se vor lăsa timp de 25 minute la cuptor. Pot fi servite alături de o salată sau simple.

Un prânz pentru diabetici poate fi format dintr-o salată, dar pot apela de asemenea și la grătarul de piept de pui sau la o ciorbă cu zarzavat. Dacă vă confruntați cu lipsa ideilor pentru micul dejun puteți încerca și rețetele pentru diabetici la fel de sănătoase și gustoase, scrie BZI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel