Transplant de cord. Horațiu Suciu: "nu am pierdut niciunul dintre acești pacienți" EXCLUSIV

Prof. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu-Mureș, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre transplantul cardiac.

Transplant, cord, Horațiu Suciu. Prof dr Horațiu Suciu conduce Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Urgență în Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș, iar anul acesta a efectuat 2 transplanturi de cord, a afirmat acesta în emisiunea DC Medical, Academia de Sănătate, în seria de materiale dedicate transplantului în România.

Specialistul în transplant de cord este preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Mureș, membru corespondent al Academiei de Științe Medicale, membru în Senatul Universitar al Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș și, de curând, a fost inclus – alături de academicianul Irinel Popescu - în noul Consiliul Științific al Agenției Naționale de Transplant.

Transplant, cord, Horațiu Suciu: cifrele transplantului de cord în România

"Nu sunt mulțumit dacă ținem cont de numărul de proceduri pe care le facem anual comparativ cu necesarul care sunt convins că este la nivelul populației", spune prof. dr. Horațiu Suciu. Dacă anul acesta s-au efectuat deja la Târgu Mureș 2 transplanturi de cord, în 2018 – au fost 6 transplanturi, în 2017 – 3, iar în 2016 – 11.

Citeşte mai multe pe DC MEDICAL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel