Transplant de cord. Horațiu Suciu: "nu am pierdut niciunul dintre acești pacienți" EXCLUSIV

Florin Răvdan / 27 iun 2019 / 16:00 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Prof. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu-Mureș, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre transplantul cardiac.

Transplant, cord, Horațiu Suciu. Prof dr Horațiu Suciu conduce Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Urgență în Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș, iar anul acesta a efectuat 2 transplanturi de cord, a afirmat acesta în emisiunea DC Medical, Academia de Sănătate, în seria de materiale dedicate transplantului în România.

Specialistul în transplant de cord este preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Mureș, membru corespondent al Academiei de Științe Medicale, membru în Senatul Universitar al Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș și, de curând, a fost inclus – alături de academicianul Irinel Popescu - în noul Consiliul Științific al Agenției Naționale de Transplant.

Transplant, cord, Horațiu Suciu: cifrele transplantului de cord în România

"Nu sunt mulțumit dacă ținem cont de numărul de proceduri pe care le facem anual comparativ cu necesarul care sunt convins că este la nivelul populației", spune prof. dr. Horațiu Suciu. Dacă anul acesta s-au efectuat deja la Târgu Mureș 2 transplanturi de cord, în 2018 – au fost 6 transplanturi, în 2017 – 3, iar în 2016 – 11.

Citeşte mai multe pe DC MEDICAL. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24