Iată o idee pentru a refolosi pâinea care nu mai este proaspătă și parfumată.
Îți prezentăm o rețetă gustoasă și ieftină, perfectă pentru a pregăti ceva atunci când nu ai chef să stai prea mult timp în bucătărie. În doar câteva minute vei pune pe masă o mâncare caldă și gustoasă.
Ingredientele de care ai nevoie:
8 felii de pâine,
100 grame de brânză scamorza afumată,
jumătate de ceapă,
2 ouă,
4 hamsii in ulei,
o linguriță de capere,
100 grame de pulpă de roșii,
câteva roșii cherry,
un ardei verde dulce,
frunze de busuioc,
ulei de măsline extra virgin,
sare și oregano după gust.
Feliile de pâine se prăjesc, pe ambele părți, într-o tigaie timp de 5 minute. Ouăle se fierb circa 10 minute, apoi se răcesc și se taie felii.
Într-o tigaie mică, prăjește roșiile cherry, tăiate în jumătate, timp de 5 minute, cu un praf de sare și lasă-le deoparte. În aceeași tigaie se rumenește ceapa, tăiată felii cu un strop de ulei. Se adaugă pulpa de roșii, o frunză de busuioc și un praf de sare și se gătește 5 minute.
Tartă cu nucă de cocos și Nutella, un desert fantastic, gata în cel mai scurt timp
Patru felii de pâine se ung c sosul de roșii cu ceapă. De asupra se adaugă câte o hamsie, câteva capere, felii de oua și cubulețe de brânză scamorza. La final, se adaugă câte un strop de ulei și puțin oregano.
Pe celelalte 4 felii de pâine se pun roșiile cherry, ardeiul iute tocat, cubulețe de brânză scamorza, frunze de busuioc, un strop de ulei și un strop de oregano.
Carne de porc, înăbușită în sos de mere: un deliciu care se gătește doar 10 minute, în friteuză
Pune feliile de pâine pe o tavă de copt și coace-le la 220°C, câteva minute sau până când brânza se va topi. Transferă feliile de pâine pe un platou și servește-le pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu