Tramvaiele pot circula pe noul pod de la gară din Timișoara. Firma ce a blocat accesul, amendată cu 50.000 de lei

Tramvaiele care fac legătura între Gara de Nord şi oraş peste nou extinsul pod 'General I. Dragalina' din Timişoara vor circula din nou de joi, după ce până acum SC Elba SA a blocat cu un gard accesul de întoarcere în bucla cap de linie, care se află pe terenul acestei societăţi.

Totodată, primăria a amendat SC Elba SA, miercuri, cu 50.000 de lei pentru că respectivul gard avea autorizaţie de montare doar pe durata lucrărilor de demolare de pe terenul privat al firmei. 'Este bine atunci când raţiunea triumfă. Sunt înştiinţat că administratorul SC Elba SA a comunicat că de mâine dimineaţă vor fi de acord să circule tramvaiul până când instanţa se va pronunţa. Astăzi am aflat că li s-a dat o amendă de 50.000 lei pentru că acel gard trebuia dat jos odată cu recepţia încheierii lucrărilor de demolare, pentru care a fost construit gardul', a afirmat primarul Nicolae Robu în şedinţa de consiliu local de miercuri.

Edilul a adăugat că vrea să îngroape securea războiului cu Elba în privinţa amenzii şi că dacă vor dori, o vor putea contesta în instanţă. Liderul consilierilor locali ai PSD, Dan Idolu, a apreciat că firma nu trebuie iertată de amendă, pentru că sunt bani care vor intra la bugetul local. 'Vă felicit, domnule primar, dar nu cred că trebuie iertaţi de amendă. Dacă este vorba despre 50 de mii de lei, intră în vistieria bugetului local. Nu trebuie iertată, dacă este o contravenţie', a justificat Daniel Idolu. Primarul Nicolae Robu a explicat că el nu are dreptul să anuleze amenda, dar dacă vor dori, o vor putea contesta, însă el nu îşi doreşte o stare conflictuală cu nimeni.

Nicolae Robu a declarat marţi că va depune plângere penală pentru felul în care societatea Elba a obţinut folosirea unei străzi şi a buclei de tramvai, prin care a fost blocat accesul tramvaielor în zona Gării de Nord, după finalizarea lucrărilor de extindere şi modernizare a Podului Dragalina cu fonduri guvernamentale. Problemele au început luni, când primăria a dat în folosinţă Podul Dragalina, extins şi modernizat prin lucrări finanţate de PNDL şi de la bugetul local, dar tramvaiul a fost blocat la capăt de linie, în bucla de întoarcere de la gară, de un gard aşezat de Elba. Primăria are deja pe rolul instanţei un proces intentat societăţii Elba, care a ajuns proprietara unei străzi a primăriei şi pe care acum o revendică, accesul fiind restricţionat acolo, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel