Trafic cu copii şi prostituţie în România. Adriana Săftoiu: Mai mulţi bani decât în traficul de droguri. Şocant pentru noi!

Afirmaţii şocante ale Adrianei Săftoiu. Sursa: Facebook
Afirmaţii şocante ale Adrianei Săftoiu. Sursa: Facebook

Analistul politic Cozmin Guşă şi Adriana Săftoiu, deputat PNL între 2016 şi 2020, au dezbătut subiectul traficului internaţional de copii din România la Gold FM. Fostul deputat a spus ce au transmis ONG-urile despre traficul de carne vie din România şi de ce acesta nu poate fi oprit. 

"România mai are o problemă despre care vorbește în șoaptă: vânzarea de copii. Deci am văzut niște dosare îngrozitoare, îngrozitoare despre vânzarea de copii. Toate țările care se confruntă cu acest fenomen-flagel sunt țări foarte sărace, cu state foarte slabe și cu o corupție extraordinară. Și dacă în discuții cu instituțiile statului au un ton ușor triumfalist – și asta în condițiile în care România de 5 ani în Uniunea Europeană este pe locul I ca sursă de trafic de persoane pentru România – discutând cu aceste instituții erai șocat. Te întrebai: „Ăștia din Uniunea Europeană care fac studiile, care publică EUROSTATUL ne mint?”. Pentru că dacă asculți instituțiile lucrurile par relativ bine, o cooperare nemaipomenită, până când au venit ONG-urile la comisia de anchetă și au spus-o pe șleau: traficul de persoane în România nu poate fi combătut în mod real pentru că e o încrengătură de interese între politic, Poliție, Justiție. A fost șocant pentru noi, șocant. Și vreau să spun că aceste ONG-uri au venit cu dovezi, cu date, cu anchete, cu dosare în instanță", a declarat Adriana Săftoiu la Gold FM.

"Mai mulţi bani decât din traficul de droguri"

Întrebată dacă şi în cazul traficului de persoane funcţionează omerta, legea tăcerii, ca în cazul traficului de droguri, Adriana Săftoiu a spus că sunt sume mai mari în aceste zone infracţionale. 

"Vreau să spun, cu date concrete, cel puțin în România sunt mult mai mulți bani din traficul de persoane decât din traficul de droguri. Și șocul cel mai mare a fost în momentul în care a venit Ministerul de Interne care ne-a spus că în primele șase luni ale anului în România au dispărut 6.800 de copii, aproximativ, mulți dintre ei recuperați, dar din acești aproape 6.800 de copii 40% provin din centrele de plasament. Deci copii care sunt în centre de plasament, care ar trebui să primească protecția statului sunt cei care…", a mai spus Adriana Săftoiu. 

Iată mai jos continuarea dialogului cu Cozmin Guşă. 

Cozmin Gușă: Sunt traficați.

Adriana Săftoiu: Și sunt traficați, sunt traficați. Iar noi avem în Codul Penal un articol, sper să nu mă înșel, 202, el se și numește articolul „Lover boy”, așa e numit de cei din ONG-uri, prin care e foarte ușor, dacă tu ai făcut parte dintr-un grup în care ai întreținut relații sexuale cu o minoră, spunând în fața judecătorului că tu nu ai știut că e minoră ai scăpat. N-ai primit nici măcar o zi de arest preventiv.

Cozmin Gușă: Deci aici…

Adriana Săftoiu: E înfiorător.

Cozmin Gușă: De fapt ascundem cazuri de pedofilie și prostituție la minore combinată.

Adriana Săftoiu: Și pedofilie dar e prostituție, clar e prostituție. Și am stat de vorbă cu fete care se află acum în centre protejate și care au recunoscut că aveau clienți politici, polițiști. Pentru că la un moment dat o întrebam pe una dintre fete: „Dar tu n-ai avut nici un client căreia să-i spui că ești acolo sechestrată, că vrei să pleci?”. „Nu, pentru că nu știam ce relații are cu proxenetul, cu cel care mă ținea și îmi era frică”. Deci sunt situații… și nu sunt puține.

Cozmin Gușă: Am citit ceva, anul trecut ai și mediatizat niște exemple. Presa s-a ocupat un pic după aia a părăsit…

Adriana Săftoiu: Uite cazul Caracal despre care nici în ziua de astăzi nu știm cum s-a terminat. Cât timp a fost cazul Caracal autoritățile păreau brusc interesate de subiect. Cum dispare cazul din atenția publică, cum subiectul dispare de pe agenda publică. Și acest subiect, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit de mult introdus în CSAT și trebuia să fie o problemă de securitate națională.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy