”TORTURĂ” în spitale. Cum au aflat medicii. Dr. Imbri: Eu le spusesem că e o confuzie

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, dr. Emilian-Ioan Imbri, a intrat în detalii despre subiectele „torturii” și „detenției” din spitale.

Invitat la Digi 24, dr. Imbri a explicat că unitatea spitalicească pe care o coordonează a fost unul dintre spitalele care au fost monitorizate de Avocatul Poporului.

Medicii nu au mai mers acasă luni de zile, iar acum se lovesc de această problemă

Aseară am văzut ceea ce primisem ca solicitare din partea Avocatului Poporului în cursul aceleiași zi. Colegilor mei nu le-am comunicat acest demers. Colegii mei lucrează în ture, lucrează în pavilioanele unde există bolnavi Covid, sunt izolați cu ei acolo, iar noi ne vedem doar prin Skype, dimineața.

(...) [Colegii mei ] trei luni de zile nu au mers acasă. Trei luni au stat în hotel și la spital. De vreo două săptămâni am considerat că este greu și foarte stresant și am început să relaxăm puțin, le-am oferit posibilitatea să meargă acasă, cu precauția să se ferească în continuare și să nu transmită eventuala afecțiune”, a explicat dr. Imbri.

Personalul de la „Victor Babeș” a aflat de la televizor

Deci nu le-am transmis. Au văzut însă la televizor și dimineața m-au luat la întrebări. Le-am explicat că este vorba, credem noi, de o confuzie. După ce am văzut aseară, nu mai puteam să invoc confuzia. Cine a explicat, de ce și cum suntem penitenciare, era vădit și foarte clar că asta înțelege, nu mai puteam să o dăm cotită.

S-au mobilizat și, până la ora prânzului, mi-au spus că avem susținerea a 600 de salariați care protestează pentru acest mod de a fi priviți. Salariații Spitalului Victor Babeș, fie că sunt șefii se secție, șefele de secție, medicii și restul personalului spitalului”, a explicat managerul spitalului „Victor Babeș”.

Citește aici mai multe despre situația „torturii” din spitale și despre explicațiile adjunctului avocatului poporului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel