(VIDEO) Tort aperitiv cu somon afumat pentru masa de Paște. Impresionează-ți oaspeții cu o rețetă nouă

Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube

Acest tort aperitiv este de fapt un cheesecake cremos si sărat cu pâine crocantă de secară, cremă de brânză cu verdeață și somon afumat. 

INGREDIENTE

150 g pâine crocantă de secară, 350 ml smântană dulce, 300 g somon afumat,340 g cremă de branză cu verdeață, 60 ml apă rece,1 ceapă roșie taiată, 60 g unt topit, 10 g gelatină, un praf sare, piper după gust, cozi de ceapă verde, coaja rasă de lămâie verde, zeamă de lămâie. 

MOD DE PREPARARE

Începem prin a mărunți pâinea crocantă de secară cu ajutorul unui robot de bucătărie. Pâinea crocantă de secară se poate înlocui cu orice fel de pâine prăjită sau biscuiți sărați. După ce pâinea este mărunțită, adăugăm ceapă roșie și untul topit.

Amestecăm totul după care punem amestecul rezultat într-o tavă cu diametrul de 18 cm, tavă care este tapetată cu hârtie de copt. Distribuim și presăm amestecul pentru a obține un strat cât mai uniform.

Punem gelatină în apă rece, amestecăm după care o lăsăm deoparte. Mixăm crema de brânză cu smântână dulce doar cât să se combine cele două ingrediente. Eu am folosit crema de brânză cu verdeață dar puteți folosi crema de brânză simplă în care să adăugați verdeață la alegere.

Băgăm gelatină în cuptorul cu microunde pentru 10 secunde după care o punem peste amestecul de smântână și crema de brânză. Adăugăm ceapă verde și condimentam cu sare și piper după gust. Amestecăm totul foarte bine.

Punem amestecul peste primul strat, mișcăm puțin tava pentru a uniformiza amestecul și băgăm tava la frigider pentru o jumătate de oră. În acest timp ne vom ocupa de somon. Vom avea nevoie de dreptunghiuri pe care să punem mărar pe diagonală. Îi dăm formă unui coif rulând de la un colț spre altul și trecem la formarea celorlalte 7 coifuri, în total vom avea nevoie de 8.

Pe lângă coifurile de somon avem nevoie și de un trandafir și vom obține asta dintr-o felie mai lungă de somon. Așezăm mărarul la capătul feliei și rulăm. Restul de somon îl vom tăia în feliuțe.

Turnăm zeamă de lămâie peste feliuțele de somon și urmează să scoatem tavă de la frigider.

Punem somonul tăiat și condimentăm cu piper. Adăugăm coajă rasă de lime și băgăm tortul aperitiv la frigider pentru 4 ore.


După expirarea timpului scoatem tortul din tavă și îndepărtăm hârtia. Apoi decorăm tortul pe margine cu cele 8 coifuri iar în centru punem trandafirul obținut.

Tortul aperitiv se poate tăia și servi, pofta buna! 

Sursa articol: Adygio.com

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel