Tort fără coacere. Rețeta pe care o poate face și un copil

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Acest tort fără coacere este simplu de preparat și delicios. Poți să îl personalizezi cu diverse topping-uri sau arome în funcție de preferințele tale.

Ingrediente

200g biscuiți simpli (digestive, oreo etc.)

100g unt topit

500g brânză de vaci sau mascarpone

200g smântână lichidă

100g zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

coaja rasă de la o lămâie sau portocală (opțional)

Cum se prepară

Mărunțește biscuiții într-un robot de bucătărie sau pune-i într-o pungă și zdrobește-i cu un sucitor. Amestecă biscuiții mărunțiți cu untul topit până când obții o compoziție omogenă. Pune amestecul într-o tavă de tort cu fund detașabil și presează-l uniform. Poți folosi o lingură sau baza unui pahar pentru a presa bine compoziția. Lasă blatul la frigider pentru a se întări puțin, cam pentru 30 de minute.

Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci sau mascarpone cu smântâna lichidă, zahărul pudră și extractul de vanilie până când obții o compoziție omogenă și cremoasă. Dacă folosești, adaugă și coaja rasă de lămâie sau portocală pentru aromă.

Toarnă umplutura peste blatul din tavă și nivelează-o cu o spatulă. Acoperă tortul cu folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte, pentru a se întări bine.

După ce s-a întărit suficient, poți decora tortul cu fructe proaspete, ciocolată rasă sau fulgi de cocos înainte de a-l servi.

Vezi și: Tartă cu scorțișoară, fără coacere și fără zahăr. Este imposibil să nu-ți iasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel