Toni Neacșu: Sesizarea PSD, INADMISIBILĂ. CCR nu dă lecții de teorie, ci rezolvă blocaje

Toni Neacșu
Toni Neacșu

Avocatul Adrian Toni Neacşu i-a avertizat pe social democraţi că sesizarea Curţii Constituţionale privind desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, deşi nu este susţinut de o majoritate parlamentară, este inutilă, atât timp cât procedura de desemnare nu este blocată. 

"Domnule Ciolacu şi stimat PSD!

Cererea privind soluţionarea unui conflict juridic de natură constituţională la CCR este inadmisibilă dacă nu există un blocaj instituţional.

CCR nu dă lecţii teoretice de drept constituţional, ci rezolvă blocajele apărute între autorităţile publice ale statului.", a scris Toni Neacşu pe Facebook. 

"Nu există blocaj"

 

"Dacă se invocă neconstituţionalitatea desemnării drept candidat de premier a d-lui Orban dar comisiile permanente stabilesc calendarul procedurii în Parlament, miniştrii sunt audiaţi şi eventual se stabileşte şi data şedinţei pentru votul de investitură, înseamnă că nu există nici un blocaj, deci nici un conflict juridic de natură constituţională pe care să-l dezlege CCR.

Dacă Parlamentul ştie ce are de făcut şi se comportă ca şi cum desemnarea făcută de Preşedinte e normală şi constituţională, Curtea Constituţionala nu mai are ce decide.", a conchis avocatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel