Tocăniţă de cartofi cu costiţe afumate. Rețeta tradițional românească

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Cine poate refuza o porție de tocăniță de cartofi cu costițe afumate? Probabil, nimeni. La cât este de delicioasă, nici nu ai avea cum. Iată cum prepară.

Ingrediente

1.5 kg cartofi făinoşi
300 gr costiţe afumate
1 ceapă mare
1 ardei gras roşu
2 linguriţe boia dulce
1 vârf cuţit boia iute
3 foi de dafin
1/2 legătura pătrunjel
1 lingură ulei
sare, piper negru

Vezi și: Hokkaido, pâine japoneză. Rețeta specială pentru gusturi fine

Cum se prepară

Se taie costiţele bucăţi individuale (între oase). Se prăjesc în uleiul încins până se rumenesc uşor pe toate părţile şi îşi lasă o parte din grăsime. Se scot pe o farfurie. În grăsimea rămasă se adaugă ceapa şi ardeiul tocate mărunt, potrivit e-retete.ro.

Se călesc la foc mic timp de 10 minute, până devin foarte moi. Se trage oala de pe foc şi se adăugă dafinul, boiaua şi piper negru. Se amestecă bine. Se pun costiţele înapoi în oală, se adaugă sare după gust şi se acoperă cu 1.5 l apă. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 1 oră sau până când carnea se desprinde uşor de pe os.

Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Fierbeţi fără capac timp de 20-30 minute (până cartofii sunt făcuţi). Adăugaţi pătrunjelul tocat fin. Lăsaţi să stea câteva ore şi sosul se va îngroşa. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play





Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy