Această rețetă de tocană te ajută să te pui pe picioare după petrecerea de Revelion. Mahmureala dispare.
Ingrediente
- 1,400 kg carne
- 230 g ceapă tocată
- 110 grame de verdeață proaspătă (de preferat, mentă și pătrunjel)
- tocată, o mână de năut, câteva frunze de mangold (sau de spanac)
- o bucată de galangal (poate fi înlocuit cu ghimbir)
- iaurt grecesc
- suc de struguri neîndulcit
- o jumătate de cană de ulei de măsline
- 6 g chimion
- 6 g cassia (poți înlocui cu scorțișoară)
- 1 g cuișoare
- 1 g de ulei de nard (sau alt ulei obținut din rădăcinoase).
Cum se face tocana pentru mahmureală
Spală carnea și așeaz-o într-o oală cu jumătate din cantitatea de ceapă, verdeață, năutul, galangalul și uleiul. Adaugă apă cât să acoperi ingredientele și las-o pe foc până ce carnea este aproape fiartă, scrie libertatea.ro. Adaugă mangoldul, iar când carnea e perfect gătită, pune iaurtul. După 5 minute, toarnă și sucul de struguri, apoi chimionul, cassia, restul de ceapă. După vreo 10 minute, pune cuișoarele și nardul. Oprește focul, dar lasă oala pe aragaz – căldura reziduală va continua gătirea tocanei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu