Tocaciu (ALDE): E aberant să cădem în capcana opoziţiei şi să o abrogăm

ALDE Sibiu, prin preşedintele filialei, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, susţine că OUG 114/2018 ar trebui păstrată în forma actuală.

„Este una din cele mai benefice măsuri care, spre exemplu, a impulsionat sectorul de construcţii. Aici, la Sibiu, patronatele şi sindicatele din construcţii sunt de acord cu toţii că această Ordonanţă aduce beneficii sectorului. Este aberant să cădem în capcana opoziţiei şi să o abrogăm", a explicat Tocaciu, într-un comunicat remis miercuri de ALDE Sibiu.

„Abrogarea integrală a OUG 114/2018 ar reprezenta un dezastru pentru sectorul de construcţii, deoarece, în cazul anulării acesteia, salariile lucrătorilor ar fi diminuate", a declarat Gheorghe Bălăceanu, preşedintele federaţiei sindicale FGS Familia.

„Abrogarea OUG 114 ar genera dispariţia multor firme de construcţii. Această Ordonanţă a venit ca un colac de salvare pentru peste 500.000 de angajaţi din acest sector. Dacă ne referim şi la membrii familiilor lor, am ajunge la un milion de persoane. Facilităţile acordate de OUG 114 se referă exclusiv la angajaţi. Firmele şi-au asumat creşterea salariului minim la 3000 de lei, dar numai cu acordarea acestor facilităţi la impozit" a declarat Preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii, Valentin Petrescu, conform comunicatului citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel