€ 5.0919
|
$ 4.3707
|
Curs valutar: € 5.0919
|
$ 4.3707
 

Ţi se topesc în gură! Tocinei moldoveneşti, reţeta din străbuni
Autor: Liana Ganea

tocinei-moldovenesti_16575800 Foto: Freepik
 

Mai ai câţiva cartofi prin casă, nişte făină şi un strop de ulei? Pune-te să faci... tocinei moldoveneşti!

Dacă ai ajuns prin Nordul Moldovei cu siguranţă ai gustat acest deliciu specific zonei: tocinei din cartofi. Nu sunt nici chiftele, nici turtiţe. Se numesc simplu - tocinei - şi la fel de simpatică precum denumirea e şi savoarea lor. În unele locuri se servesc cu smântână şi presăraţi cu zahăr. Oricum, sunt absolut delicioşi!

Ingrediente

4-5 cartofi mari

2 linguri făină

sare după gust

piper

ulei

200 g smântână fermentată

ceapă verde, pentru decor

Cum îi prepari

Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai prin răzătoarea mare. Îi scurgi foarte bine, pentru a ieşi crocanţi şi rumeni, apoi adaugi făina, sarea şi piperul şi omgenizezi.

Încingi ulei într-o tigaie antiaderentă şi, cu o lingură, formezi chiftele pe care le aplatizezi. Tocineii nu trebuie să fie prea groşi. Îi prăjeşti la foc mediu, pe ambele părţi, până sunt rumeniţi. Îi scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.

Îi serveşti fierbinţi, cu smântână, decoraţi cu ceapă verde.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Comentarii

Pentru a vedea sau a publica comentarii, te rugăm să te autentifici în Facebook.
 
 
 
 
 
x close