Urmărește emisiunea live


Ți-au rămas paste în frigider? Prepară o omletă crocantă și rafinată: 5 secrete ale bucătarilor

Ți-au rămas paste în frigider. Prepară o omletă crocantă și rafinată, 5 secrete ale bucătarilor. Sursa foto: freepik.com
Ți-au rămas paste în frigider. Prepară o omletă crocantă și rafinată, 5 secrete ale bucătarilor. Sursa foto: freepik.com

Pastele rămase de la cină pot fi ingredientul de bază pentru o omletă gustoasă, un preparat îmbogățit adesea cu sos de carne și bechamel.

Omleta de  paste  este o mâncare de origine napolitană. Pe lângă reciclarea resturilor de paste fierte sau chiar asezonate cu sos, mai poți folosi mezeluri, brânzeturi și legume. Îți poți îmbogăți omleta cu paste cu tot ce îți place mai mult sau cu ce a mai rămas în frigider sau prin cămară.  

Ouă umplute cu ton: o gustare originală pentru masa festivă

După cum se întâmplă adesea, chiar și cele  mai simple feluri de mâncare  necesită o anumită  măiestrie  în prepararea lor. Pentru ca mâncarea să fie delicioasă, trebuie să respecți anumite reguli. Acest principiu se aplică întotdeauna, chiar și pentru acele preparate care pot părea ușoare, deoarece sunt alcătuite din câteva ingrediente simple.

În primul rând, pastele trebuie să fie gătite al dente. Prin urmare, este necesar să le scoți din apă cu 2 sau 3 minute înainte de timpii de gătire indicați pe ambalaj. Apoi trebuie să aștepți să se răcească un pic și să le transferi într-un castron mare. După aceea, adaugă o lingură de ulei  și amestecă cu o furculiță.

Prepară pastele într-un mod simplu, rapid și gustos: sunt suficiente 3 ingrediente. Iată câteva trucuri

Ouăle  trebuie să  fie  la temperatura camerei. Pune ouăle într-un bol și bate-e cu un tel. Pe lângă  sare și pipe, adaugă și puțin unt tăiat bucăți. De asemenea poți adăuga și alte ingrediente pe care intenționezi să le folosești: slănină, șuncă, salam, brânză, scamorza, mazăre, dovlecel. La final, adaugă o doză generoasă de cașcaval dat prin răzătoare.

În această etapă, poți decide asupra consistenței omletei. Dacă vrei ca omleta să fie mai consistență, adaugă puțin pesmet în amestecul de ouă. Dacă vrei să obții un preparat mai moale, aproape cremos, adaugă, în amestecul de ouă, un strop de lapte.

Plăcintă cu mere fără coacere. O rețetă simplă care te salvează când nu ai cuptor

Pentru prepararea omletei ai nevoie de o tigaie antiaderentă cu laturile înalte. După ce ai încălzit un strop de ulei, rumenește pastele la foc mediu, aproximativ 5 minute. Când pastele devin rumene, toarnă peste ele amestecul de ouă bătute. Acoperă tigaia cu un capac și continuă să gătești la foc mediu.

Agită tigaia din când în când, pentru ca pastele să nu se lipească. După aproximativ 10 minute, întoarce omleta și mai gătește încă 10 minute. În ultimele 2 minute, îndepărtează capacul astfel încât să se formeze o crustă aurie frumoasă la suprafață. Pofta bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel