Teodorovici: Multe aspecte legate de OUG 114 cred că nu au mai rămas de clarificat

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat joi că multe aspecte nu mai sunt de clarificat legat de OUG 114/2018, precizând că deja două subiecte au fost închise - cele legate de pilonul II de pensii şi discuţiile privind sectorul bancar, cu noul indice de referinţă, cu taxa pe activele financiare. 

'Am dat puţin mai devreme exemplul aprobării azi în Guvern a aspectelor legate de pilonul II de pensii, aspect sau aprobare cu care s-a închis discuţia legată de pilonul II de pensii. În zona bancară, ştiţi foarte bine, prin Ordonanţa 19/ 2019 la fel s-au încheiat discuţiile legate de sectorul bancar cu noul indice de referinţă, cu taxa pe activele financiare, deci două subiecte încheiate, să spunem aşa, clarificate, cu partenerii din piaţă, adică sistemul bancar, pe de o parte, şi administratorii de pensii de cealaltă parte.

Aşa că multe aspecte legate de OUG 114 cred că nu au mai rămas, dar dacă ele mai sunt încă în discuţie, pe aceeaşi cale de comunicare şi decizie se vor regla şi acestea', a precizat Teodorovici, la Palatul Victoria, întrebat cum priveşte propunerea venită din partea partenerilor de coaliţie privind renunţarea şi la alte prevederi ale OUG 114/2018. Potrivit ministrului, 'OUG 114 are foarte multe prevederi care nu numai că nu sunt contestate, dar chiar sunt foarte bine primite de populaţie, mediul economic'.

'Putem spune foarte clar, cum am spus mai devreme, au fost puncte clarificate, puncte care, de fapt, acesta a fost scopul ordonanţei iniţiale, s-a ajuns iată la acest consens. Subliniez încă o dată faptul că ar fi fost ideal un dialog prealabil unei astfel de decizii, dar, aşa cum v-am spus, (...) discuţiile se vor purta în prealabil fiecărei decizii pe care Guvernul o va lua de azi înainte', a subliniat Eugen Teodorovici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel