Tenis: Simona Halep s-a calificat în optimi la Wimbledon

Jucătoarea româncă de tenis, Simona Halep, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, sâmbătă, după ce a învins-o pe poloneza Magdalena Frech cu 6-4, 6-1. 

Simona Halep a ajuns în optimile Wimbledon. Românca a învins-o la pas pe poloneza Magdalena Frech (6-4, 6-1).

Halep a rămas singura româncă în turneul de Mare Șlem.

Mihaela Buzărnescu a fost învinsă fără drept de apel de jucătoarea americană Coco Gauff, a 11-a favorită, cu 6-2, 6-3, joi seara, în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon.

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko în trei seturi, cu 3-6, 6-1, 6-1, vineri, în runda a treia a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon.

Mihaela Buzărnescu - Coco Gauff, scor final în turul al doilea

Buzărnescu (34 ani, 127 WTA), care anul trecut a pierdut în primul tur la Londra, s-a înclinat după o oră şi 20 de minute. Gauff venea după o victorie dificilă în primul tur în faţa altei românce, Gabriela Ruse, cu 2-6, 6-3, 7-5. Gauff (18 ani, 12 WTA) a reuşit 10 aşi, în timp ce Buzărnescu nu şi-a creat nicio minge de break.

Americanca a fost net superioară la mingile direct câştigătoare, 24-11, în timp ce raportul erorilor neforţate a fost destul de echilibrat, 18-20. Mihaela Buzărnescu a rămas cu un cec de 78.000 de lire sterline.

Românca și americanca s-au înfruntat în premieră în circuitul WTA. Coco Gauff, finalistă la Roland Garros 2022, este considerată favorită să ajungă în fazele finale la Wimbledon 2022.

România a avut şapte jucătoare pe tabloul principal de simplu, şase au obţinut victorii în primul tur (Gabriela Ruse a fost eliminată), patru au pierdut în turul secund (Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Irina Bara, Mihaela Buzărnescu), iar două s-au calificat în turul al treilea, Simona Halep şi Irina Begu, potrivit  Agerpres.

În turul al treilea de la Wimbledon, Simona Halep o va înfrunta pe poloneza Magdalena Frech (92 WTA), în timp ce Irina Begu se va duela cu letona Jelena Ostapenko (17 WTA).

Irina Begu, eliminată de la Wimbledon de Jelena Ostapenko

Begu (31 ani, 43 WTA), care şi-a egalat cel mai bun rezultat al său la Wimbledon, realizat în 2015 şi 2021, s-a înclinat după o oră şi 28 de minut.

Irina a jucat bine în primul set şi s-a impus cu 6-3, dar a fost dominată clar în următoarele două manşe de letonă, semifinalistă la Wimbledon în 2018.

Begu a încheiat cu 6 aşi, dar a făcut şi 9 duble greşeli, în timp ce Ostapenko a avut un singur as şi 7 duble greşeli, dar şi procentaje mai bune la punctele făcute cu ambele servicii. Ostapenko a totalizat 28 de mingi direct câştigătoare şi a făcut 27 de erori neforţate, în timp ce Begu a avut 15 winners şi 20 de erori neprovocate.

Begu o învinsese pe Ostapenko (25 ani, 17 WTA), a 12-a favorită, în ambele partide anterioare, cu 6-3, 6-3 în 2014, în Fed Cup, şi cu 6-3, 6-3, în 2018, în primul tur la Madrid.

Irina Begu s-a ales cu un cec de 120.000 de lire sterline pentru participarea sa.

Singura reprezentantă a României pe tabloul feminin de simplu, din şapte în primul tur, a rămas Simona Halep, care va juca sâmbătă în turul al treilea contra polonezei Magdalena Frech, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel