Teleorman: Toţi cei 57 de fermieri din judeţ înscrişi în programul pentru usturoi au solicitat ajutorul financiar

Toţi fermierii din judeţul Teleorman înscrişi în programul de sprijin pentru cultivarea usturoiului au depus documentele care fac dovada valorificării producţiei şi cererile de plată la Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Teleorman, ei urmând să beneficieze de plăţi însumând peste 570.000 lei (cca 123.000 de euro).

"La această dată, toţi cei 57 de producători din judeţ admişi în programul de susţinere a producţiei de usturoi au depus documentele justificative. La nivelul judeţului au fost plătite deja ajutoare de minimis de circa 81.000 de euro către 34 de fermieri. În conturile acestora a fost transferată o sumă totală de 376.640 lei. Iar până la sfârşitul acestei săptămâni vor fi viraţi banii şi către ceilalţi 23 de producători. În cazul lor este vorba de plăţi în valoare de aproximativ 42.000 de euro, adică 194.273 lei", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al DAJ Teleorman, Stelian Găină, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, producătorii din judeţ înscrişi în programul de sprijin au obţinut şi valorificat o cantitate de peste 123 de tone de usturoi, de pe o suprafaţă totală cultivată de 41 de hectare.

În cadrul programului de susţinere a producţiei de usturoi, demarat în acest an de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Teleormanul s-a situat pe primul loc la nivel naţional după numărul producătorilor admişi în program, fiind urmat de judeţele Satu Mare, Botoşani şi Buzău.

Valoarea ajutorului financiar acordat fermierilor este de 3.000 de euro/ha, pentru o producţie de usturoi de minimum 3 kg/10 mp, valorificată în perioada iulie-noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel