Telecabina Bâlea repornită. Siguranța călătorilor

Telecabina de la Bâlea a fost repornită
Telecabina de la Bâlea a fost repornită

Telecabina de la Bâlea a fost repornită, dar proprietarul ei a fost chemat vineri, la prefectură, pentru a fi întrebat dacă îndeplinește toate condițiile pentru a putea face transportul pe cablu în condiții de siguranță pentru călători.

Această discuţie este necesară după ce s-a intervenit cu elicoptere de două ori în ultimii ani pentru evacuarea turiștilor, a precizat pentru AGERPRES, subprefectul Horațiu Marin.

 "Vineri vom discuta cu patronul, cu ISU, Jandarmeria, Poliția, cei de la ISCIR, aplicat pe problemă. Vrem să vedem ce măsuri s-au dispus. ISCIR Brașov ne-a comunicat că a eliberat avizul pentru telecabina de la Bâlea în 24 octombrie. Vrem să verificăm dacă s-a îndeplinit totul, dacă avizul este legal, dacă s-au luat măsuri suplimentare și să verificăm implementarea lor", a explicat subprefectul.

Telecabina de la Bâlea, din Munții Făgăraș, este importantă pentru cabanieri, meteorologi, salvamontiști și turiști, pentru că este singurul mijloc de transport pe cablu, pe o distanță de 3.700 de metri, spre Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, începând cu 1 noiembrie, când Transfăgărășanul va fi închis circulației.

Telecabina care face legătura între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă s-a stricat în 28 mai 2017, când două telecabine nu s-au oprit la timp și s-au lovit de parapeți, cei aflați în interior fiind răniți. În telecabină, pasagerii călătoresc în picioare și se pot ține cu mâinile doar de o bară metalică. În urma acestui incident, șase persoane au fost rănite, inclusiv copii, o persoană a fost evacuată cu elicopterul SMURD, iar alte 33 au fost evacuate pe jos. După acest eveniment, procurorii din orașul Avrig (județul Sibiu) au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală.

De asemenea, în ianuarie 2016 a avut loc cea mai mare operațiune de evacuare a turiștilor de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, din cauză că telecabina se blocase. Un număr de 70 de turiști, din care 45 de copii, au fost transportați atunci cu elicopterele de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă, pentru a putea ajunge acasă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel