Teatrul Nottara, sondaj despre Mircea Diaconu și alți actori. Cum s-au schimbat preferințele publicului

Reprezentanții Teatrului Nottara au făcut cunoscute rezultatele studiului de piață realizat în perioada mai 2013 – aprilie 2015, pe un eşantion de 10.709 spectatori, la inițiativa directoarei instituție, Marinela Țepuș. 

Intitulat „Juriul spectatorilor", proiectul a fost realizat de IMAS Marketing şi Sondaje, scopul fiind acela de a afla preferințele teatrale și nevoile spectatorilor săi.

„Juriul spectatorilor" este un instrument de cercetare prin care managementul Teatrului Nottara beneficiază de un feedback continuu din partea spectatorilor, cu privire la diverse aspecte ale activităţii teatrului. Acest feedback este asigurat prin completarea de către spectatori, după fiecare spectacol vizionat, a unor fişe de evaluare. Fişele sunt distribuite şi completate permanent, iar prelucrarea şi actualizarea datelor se face trimestrial. În această etapă au fost completate 10.709 fişe, de spectatorii care au vizionat 55 de producţii, în perioada mai 2013 – aprilie 2015. Conform acestor fișe de evaluare, s-au desprins următoarele concluzii: spectatorii apreciază cel mai mult (păreri bune şi foarte bune) locul teatrului (88,0%), trupa de actori (82,4%), personalul (81,4%), regizorii (77,1%). Cel mai puţin apreciate de spectatori sunt acustica sălilor (68,5%), dotarea tehnică (60,7%), confortul sălilor (60,4%).

Schimbare în preferințele publicului


Față de celălalt sondaj din 2012, se observă acum o schimbare a preferințelor publicului, în ce privește trupa de actori și o schimbare a ierarhiilor: artiști precum Andi Vasluianu, Dan Bordeianu, Adrian Văncică, Alexandru Jitea sunt mai îndrăgiți decât Alexandru Repan, Mircea Diaconu, Constantin Cotimanis, Ion Haiduc.

În ceea ce priveşte actriţele, dispare din topul preferinţelor Diana Lupescu, dar se menţine în top Catrinel Dumitrescu, lângă care apar Ada Navrot, Ioana Calotă, Andreea Măcelaru Şofron, Victoria Cociaş.

[citeste si]

Comediile au fost cele mai apreciate

De asemenea, potrivit acestui studiu, cele mai apreciate de spectatori au fost comediile. Punctajele cele mai mari le-au obținut spectacolele „Fazanul", de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, „Scandal la Operă!, de Ken Ludwig, în regia lui Petre Bokor, şi „Titanic Vals", de Tudor Muşatescu, regizat de Dinu Cernescu, „Metoda" de Jordi Galcéran, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, „Ultimul Don Juan", de Neil Simon, regizat de Petre Bokor şi „Aici nu-i de joacă", după Pauline Daumale, un spectacol de Catrinel Dumitrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel