Tăriceanu - ambasadorul Canadei, discuţii care îi vizează pe români

Liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii români şi ratificarea Acordului economic şi comercial cuprinzător (CETA) dintre UE şi Canada au fost doar două din temele abordate, joi, de Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton.

Potrivit unui comunicat al Senatului, Tăriceanu a evidenţiat relaţiile de cooperare bune între România şi Canada, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul organizaţiilor internaţionale, punând accent pe dimensiunea strategică a acestora.

De asemenea, Tăriceanu a amintit şi rolul important pe care îl are comunitatea românilor din Canada pentru consolidarea relaţiei dintre ţări şi a subliniat importanţa găsirii unor mijloace adecvate pentru atragerea acestei comunităţi în dezvoltarea legăturilor bilaterale.

Preşedintele Senatului a arătat că Acordul Economic şi Comercial Cuprinzător (CETA) a fost supus recent spre ratificare Parlamentului şi a exprimat încrederea că intrarea acestui acord în vigoare, în perioada imediat următoare, va duce la sporirea şi consolidarea relaţiilor economice dintre România şi Canada. Totodată, a considerat binevenită introducerea în 2018 a unei legături aeriene directe România-Canada.

[citeste si]

Tăriceanu a folosit acest prilej pentru a saluta implementarea cu succes, începând cu 1 mai 2017, a primei faze a procesului de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii români, exprimând încrederea că aceasta se va încheia cu succes în curând şi se va trece la liberalizarea completă a regimului de vize, menţionează sursa citată.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel