Tăriceanu - ambasadorul Canadei, discuţii care îi vizează pe români

Rodica Mitu / 09 noi 2017 / 13:12 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii români şi ratificarea Acordului economic şi comercial cuprinzător (CETA) dintre UE şi Canada au fost doar două din temele abordate, joi, de Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton.

Potrivit unui comunicat al Senatului, Tăriceanu a evidenţiat relaţiile de cooperare bune între România şi Canada, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul organizaţiilor internaţionale, punând accent pe dimensiunea strategică a acestora.

De asemenea, Tăriceanu a amintit şi rolul important pe care îl are comunitatea românilor din Canada pentru consolidarea relaţiei dintre ţări şi a subliniat importanţa găsirii unor mijloace adecvate pentru atragerea acestei comunităţi în dezvoltarea legăturilor bilaterale.

Preşedintele Senatului a arătat că Acordul Economic şi Comercial Cuprinzător (CETA) a fost supus recent spre ratificare Parlamentului şi a exprimat încrederea că intrarea acestui acord în vigoare, în perioada imediat următoare, va duce la sporirea şi consolidarea relaţiilor economice dintre România şi Canada. Totodată, a considerat binevenită introducerea în 2018 a unei legături aeriene directe România-Canada.

[citeste si]

Tăriceanu a folosit acest prilej pentru a saluta implementarea cu succes, începând cu 1 mai 2017, a primei faze a procesului de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii români, exprimând încrederea că aceasta se va încheia cu succes în curând şi se va trece la liberalizarea completă a regimului de vize, menţionează sursa citată.  


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24