Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Postul care-i curateste pe criminali

Ema Apostu / 28 aug 2018 / 16:31

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul este ultima mare sărbătoare din anul bisericesc. Pe 1 septembrie începe un nou an. Ce tradiții se respectă.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul.  În ziua de 29 august, când prăznuim Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, există credinţa în popor că nu trebuie să se folosească cuţitul, totul se rupe cu mâna.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul.  În popor se vorbește şi de începerea unui post, numit "de la cruce până la cruce", un post care ţinea pana pe 14 septembrie (Înălţarea Sfintei Cruci), neconsemnat în calendarul creştin, care ar avea rolul de a-i curăţi pe cei care au săvârşit omoruri sau alte păcate grave, scrie cretinortodox.ro. Tot în popor este întâlnită şi interdicţia de a tăia şi mânca fructe şi legume cu formă rotundă. Aceste obiceiuri nu au legătură cu Sfânta Scriptură şi Sfânta Tradiţie, deci, nu trebuie respectate.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul.  Ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul este o zi de post. Ni se cere să postim în această zi, pe de o parte ca să nu ne asemănăm cu Irod care, din cauza ospăţului fără măsură, a cerut ca Salomeea să-i danseze şi drept răsplată i-a oferit capul Sfântului Ioan Botezătorul, iar pe de altă parte, ca să ne asemănăm cu viaţa înfrânată a lui Ioan.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul.  Există persoane care au susţinut că ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul prefigurează Vinerea Patimilor. Şi după cum postim în fiecare vineri, ca zi a răstignirii Domnului, tot astfel se cuvine să postim şi în această zi.

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25