Surpriză în sondajele pentru alegerile prezidențiale din SUA

Donald Trump o devansează cu un punct procentual pe Hillary Clinton în intenţiile de vot, potrivit ultimului sondaj Reuters/Ipsos, potrivit căruia candidata democrată este creditată cu 39%, iar rivalul ei republican cu 40%, relatează Reuters.

Ancheta, publicată vineri, a fost efectuată în perioada 26 august-1 septembrie asupra unui număr de 1.804 alegători care afirmă că probabil vor vota în alegerile prezidenţiale de la 8 noiembrie. Precedentul sondaj Reuters/Ipsos o credita pe Clinton cu un avans de opt puncte procentuale, scrie news.ro.

Avansul înregistrat de Trump se datorează în mare parte mobilizării alegătorlor republicani, dintre care 78% (cu şase puncte procentuale mai mulţi) afirmă că vor vota pentru candidatul lor, contestat mult timp de conducerea şi de unii lideri vocali ai formaţiunii.

Miliardarul newyorkez rămâne, însă, cu mult în urma lui Mitt Romney, candidatul republican în alegerile din 2012, care era susţinut în aceeaşi perioadă a campaniei, la vremea respectivă, de 85% dintre alegătorii înscrişi ca republicani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel