Summit UE 2019, Sibiu. Duckadam, întâlnire cu Donald Tusk. Ce cadou i-a oferit

Helmut Duckadam s-a întâlnit astăzi cu Donald Tusk, la Sibiu, și i-a oferit un cadou, după ce președintele Consiliului European l-a lăudat în discursul ținut în limba română, înainte ca România să preia frâiele Uniunii Europene.

"8 mai 2019 va rămâne în inima mea ca o zi specială deoarece am fost invitat de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, să ne cunoaştem. Pentru mine este o mare mândrie. Am avut emoţii, este unul dintre cei mai puternici oameni din Europa. După primele cuvinte, totul a decurs prieteneşte. M-am adresat cu "domnule preşedinte". Mi-a zis "de acum înainte, eu sunt Donald, tu eşti Helmut", a povestit Helmut Duckadam, într-un interviu pentru Sabina Iosub, difuzat la "Sinteza Zilei". 

Ce cadou i-a oferit Duckadam lui Tusk

"Ne-am făcut câteva mici atenţii. Eu i-am oferit o pereche de mănuşi cu Helmut Duckadam '86, personalizate, un tricou din acea perioadă cu numele jucătorilor (....) I-am oferit pălincă făcută de mine la 53 de grade. A fost prima pălincă făcută în 2006. La rândul lui, mi-a oferit o sticlă cu băutura din oraşul său natal. Tot un fel de pălincă, dar mai slabă ca tărie. Va fi desfăcută de mine la un eveniment foarte special.

I-am oferit trei sticle de pălincă, în formă de minge. A fost foarte simpatic când a zis "asta de jumătate e a mea şi pe-asta mică o dau stuff-ului". Am primit o carte cu Uniunea Europeană, cu autograful dânsului. Cartea va merge în colecţia mea", a spus Helmut Duckadam.

Discursul lui Tusk, în care îl lăuda pe Duckadam

În mesajul adresat României, înainte ca țara noastră să preia președinția Uniunii Europene, Donald Tusk, președintele Consiliului European, l-a lăudat pe Helmuth Duckadam.

"Și aș vrea să fac un apel la toți românii, să apere, în România și în Europa, fundamentele civilizației noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și constituția. Să le apere cu aceeași hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, și mie mi s-a părut imposibil! Dar, el a reușit. Și voi veți reuși. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu", spunea Donald Tusk atunci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel