Summit UE 2019. Jean-Claude Juncker, declaraţii

Juncker
Juncker

Jean-Claude Juncker a făcut declaraţii la finalul Summitului UE de la Sibiu.

"În 2017, în discursul meu privind starea Uniunii, i-am propus lui Donald să convoace Consiliul European la Sibiu. Vrem ca toata lumea să se îndragostească de Sibiu. Consiliul European de astăzi a fost unul dintre cele mai uşoare la care mi-a fost dat să particip.

Acest Consiliu European ne-a arătat că putem fi uniţi, nu doar de faţadă, ci în mod real.

În ultimii ani am fost capabili să acţionăm de multe ori împreună. De multe ori se spune că UE nu a ştiut să se ridice la înalţimea asteptarilor. Avem peste 300 de mii de directive şi regulamente pe care le-a propus Comisia Europeană şi 80 la sută dintre ele au fost adoptate. Deci, iată că UE nu este în criză dacă reuşeşte să adopte în unanimitate peste 80 la sută dintre deciziile propuse. Tot ce nu s-a realizat încă, sperăm să se realizeze în a doua jumătate a anului, după alegerile pentru Parlamentul European.

Faţă de 2014, şomajul a scăzut şi a revenit la un nivel comparativ cu cel de dinaintea crizei din 2007. Deficitele bugetare, de asmenea au scăzut. Să spunem că totul merge prost e o eroare. Nu putem spune nici că toate merg bine şi perfect, ar fi incomplet", a spus Jean-Claude Juncker.

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene vor avea un summit special în data de 28 mai pentru a evalua rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, prevăzute pentru 23-26 mai, a anunţat joi cancelarul austriac, Sebastian Kurz, la finalul reuniunii Summitului informal al UE de la Sibiu.

VEZI ŞI Summit UE 2019. Klaus Iohannis, declarații la finalul întâlnirilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel