Urmărește emisiunea live


Summit G20. Donald Trump, felicitări pentru Angela Merkel

Președintele american Donald Trump a felicitat-o sâmbătă, la Hamburg, pe cancelarul federal german Angela Merkel pentru un summit G20 "fantastic", chiar dacă acesta a fost marcat de manifestații violente pe străzile orașului, informează AFP.

"Ați fost formidabilă și ați făcut o treabă fantastică" pentru acest summit, care nu a fost deloc întrerupt "în pofida câtorva persoane", a declarat Trump, în condițiile în care soția sa, Melania, a fost blocată vineri la reședința sa din cauza manifestațiilor de protest.

Tot din cauza preocupărilor legate de securitate, programul creat pentru soțiile și soții liderilor de la summit a fost modificat, un eveniment ce urma să se desfășoare la Centrul de cercetări computerizate în domeniul climei fiind mutat la hotelul Atlantic Kempinski, unde este cazată și gazda summitului, Angela Merkel, relatează Agerpres.

În total, au fost prezenți peste 100.000 de manifestanți anti-G20 la Hamburg, între care câteva mii de extremiști de stânga pregătiți pentru ciocniri, conform poliției.

Aproximativ 20.000 de polițiști au fost desfășurați pentru a asigura securitatea liderilor la summit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel