Îți dorești ceva bun, preparat în casă, dar nu vrei să stai mult în bucătărie? Poți încerca prăjitura turcească Sultan Lokumu, o rețetă de ruladă extraordinară.
Ingrediente pentru blatul cafeniu:
- 1 l lapte
- 190 g zahăr pudră,
- 160 g faină
- 70 g pudră de cacao
- 1 linguriţă esenţa de vanilie
- 60 g unt
Ingrediente pentru blatul alb:
- 300 ml lapte
- 2 pliculeţe
- spumă pentru deserturi cu gust de frişcă
- 200 g fulgi de cocos.
Prepararea blatului cafeniu
Într-o cratiţă turnaţi 1 litru de lapte, adăugaţi zahărul, pudra de cacao, făina şi amestecaţi bine cu un tel. Puneţi cratiţa la foc mic şi amestecaţi încontinuu, până se îngroaşă. Luaţi de pe foc, adăugaţi 50 g unt, esenţa de vanilie şi amestecaţi, scrie news-obiectiv.eu.
Ungeţi cu unt o tavă de copt cu dimensiunea (40 x 50 cm), presăraţi cu nucă rasă de cocos şi turnaţi crema de cacao. Nivelaţi bine şi daţi tava la rece pentru 3-4 ore.
Prepararea blatului alb:
Într-un bol puneţi praful de spumă pentru deserturi, adăugaţi laptele rece (fiert în prealabil). Bateţi la viteza medie până devine fermă. Repartizaţi crema de lapte peste blatul cafeniu, nivelaţi bine şi daţi. la frigider peste noapte. După ce s-a întărit, tăiaţi prăjitura în 12 bucăţi şi rulaţi atent rulourile.
Vezi AICI cum se prepară.
Vezi și: Kazandibi, prăjitura turcească demențială. Rețeta de weekend super simplă și de efect
BONUS: Mic dejun turcesc.
Ingrediente
- 2 cartofi
- 2 roșii
- un ardei gras
- mărar - după gust
- 5 ouă
- 50 ml de ulei
- 100 ml de lapte
- o linguriță de sare
- o linguriță de praf de copt
- 200-250 g de făină
-100 g de brânză topită
- cașcaval, după gust
Cum se prepară
Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați cartofii tăiați în cuburi foarte mici și mărarul mărunțit, potrivit retete-usoare.eu. Adăugați roșiile și ardeiul tăiate în cubulețe. Adăugați uleiul și laptele. Amestecați foarte bine.
Adăugați făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați până le veți încorpora complet în compoziție. Transferați compoziția rezultată într-o tavă adâncă. Răspândiți-o uniform. Așezați brânza topită tăiată în cuburi pe suprafața ei, scufundându-le parțial în ea.
Presărați cașcaval ras pe viitorul deliciu. Coaceți-l timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Tăiați-l în bucățele și serviți-l.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu