Sulfina Barbu: Modificarea Constituţiei trebuie demarată la începutul sesiunii viitoare

sulfina barbu
sulfina barbu

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, sâmbătă, că procedurile de revizuire a Constituţiei pentru includerea în Legea Fundamentală a prevederilor privind deficitul trebuie demarate la începutul sesiunii parlamentare viitoare.

Ea a subliniat faptul că este necesar un acord politic între partidele parlamentare pentru revizuirea Constituţiei.

"Dacă previzionăm că până în luna martie trebuie să semnăm acordul interguvernamental, eu consider că ar trebui să începem procedurile de modificare a Constituţiei chiar de la începutul sesiunii parlamentare şi să fie un acord politic între toate partidele parlamentare că există un proiect pe care puterea şi opoziţia pot să meargă împreună, respectiv revizuirea Constituţiei", a spus Sulfina Barbu.

Ea a precizat că, până la modificarea Legii Fundamentale, deficitul va rămâne cel stipulat în Legea bugetului de stat pe anul 2012.

Sulfina Barbu a menţionat, de asemenea, că modificarea Constituţiei pentru includerea prevederilor acordului interguvernamental ţine de seriozitatea fiecărei ţări care şi-a asumat acest lucru.

"Realităţile ne demonstrează că trebuie să facem revizuirea Constituţiei şi în mod principal să trecem în Constituţie deficit maxim de 3 % şi datoria la maxim 60% din PIB. Este practic seriozitatea fiecărei ţări atunci când îşi asumă să semneze un document, şi noi ne-am asumat să semnăm acordul interguvernamental la nivel european", a spus Sulfina Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel