SUA. Trump, cifre incredibile: E un ”miracol economic”

Darius Muresan / 27 iul 2018 / 19:04 Salveaza PDF Comentarii
Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a spus vineri că SUA trec printr-un 'miracol economic' şi a prezis că această creştere "va fi şi mai mare", după cel mai puternic avans al primei economii a lumii din ultimii patru ani în al doilea trimestru, relatează AFP. 

"Suntem pe drumul cel bun pentru a ajunge la cel mai ridicat nivel de creştere anuală din ultimii 13 ani" şi "vom urca şi mai mult decât aceste cifre, care sunt cifre excelente", a adăugat preşedintele american, într-o declaraţie de la Casa Albă. 

PIB-ul SUA a avansat cu 4,1% în ritm anual în al doilea trimestru, iar Trump a afirmat că această creştere va fi "extraordinar de bună" în al treilea trimestru. 

"Suntem pe calea cea bună pentru a afişa o creştere anuală de 3% din PIB şi chiar ar putea ajunge uşor la peste 3%", a mai spus Trump, adăugând că fiecare punct procentual de creştere suplimentară ar reprezenta "3.000 de miliarde de dolari (bogăţie) în plus şi 10 milioane de locuri de muncă". 

El a avut grijă să sublinieze că predecesorii săi republican George W. Bush şi democrat Barack Obama s-au descurcat mai slab. 

Trump a mai afirmat că în al treilea trimestru creşterea va fi "extraordinar de bună" şi "am reuşit o redresare a situaţiei economice de o amploare istorică". 

În contextul în care alegerile legislative de la mijloc de mandat din noiembrie se anunţă dificile pentru Partidul Republican, Trump a insistat asupra cifrelor excelente privind locurile de muncă, dar şi asupra impactului pozitiv pentru creştere pe care l-ar avea, în opinia sa, dereglementarea sistematică desfăşurată de administraţia sa ori lupta comercială pe care el o poartă cu principalii parteneri ai SUA pentru a obţine condiţii mai avantajoase

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25