SUA atacă cibernetic Statul Islamic

hackeri
hackeri

Armata americană lansează atacuri cibernetice împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) pentru a multiplica mijloacele de luptă împotriva jihadiștilor, a anunțat marți generalul american Peter Gersten, conform Agerpres.

"Am început să utilizăm capacitățile noastre cibernetice în lupta împotriva Daesh', un acronim în arabă pentru SI, a declarat ziariștilor generalul Gersten, aflat la baza americană din Bagdad. Americanii încearcă în mod special saturarea rețelelor grupării jihadiste pentru a-i limita comunicațiile și capacitatea de a intra în contact cu potențiali recruți.

Generalul american nu dat detalii, dar a afirmat că aceste acțiuni sunt 'extrem de coordonate' și au fost 'foarte eficace'.

[citeste si]

În februarie, ministrul american al apărării Ashton Carter și generalul Joe Dunford, șeful Statului major interarme, au indicat că SUA sunt determinate să 'accelereze' campania împotriva SI, precizând că războiul cibernetic va avea un rol din ce în ce mai important.

Comandamentul militar american pentru securitate cibernetică este însărcinat cu protejarea rețelelor militare și a unor rețele civile în SUA, dar de asemenea lansează propriile ofensive dacă este necesar. Până în 2018, această instituție ar urma să aibă peste 6.000 de angajați (civili și militari). O coaliție internațională condusă de SUA bombardează pozițiile SI în Irak și Siria din vara anului 2014.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel