SUA - Iran. Franţa reacţionează: Este inacceptabil!

SUA
SUA

Franţa reacţionează după ce Statele Unite au reintrodus sancţiuni pentru companiile care colaborează cu Iranul. 

Ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, a declarat că "sancţiunile reintroduse de preşedintele american Donald Trump împotriva companiilor străine prezente în Iran sunt "inacceptabile" şi trebuie să facă obiectul negocierilor cu europenii, relatează AFP. 

"Vrem să le spunem americanilor că sancţiunile pe care le vor lua îi privesc. Însă noi considerăm că extrateritorialitatea măsurilor de sancţiuni este inacceptabilă", a declarat Jean-Yves Le Drian într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului Le Parisien. 

Reamintimă că Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a anunţat retragerea ţării sale din acordul nuclear cu Iranul şi a reintrodus o serie de sancţiuni împotriva companiilor americane şi străine care au relaţii comerciale cu Iranul. 

"Europenii nu trebuie să plătească pentru retragerea Statelor Unite din acordul la care chiar ele au contribuit. Noi, europenii, trebuie să instituim măsurile necesare pentru protejarea intereselor companiilor noastre şi să începem negocieri cu Washingtonul pe această temă", a declarat oficialul francez. 

[citeste si]

Companiile străine trebuie să se retragă din Iran pentru a evita sancţiunile

Decizia americană impune companiilor străine termene foarte scurte, între trei şi şase luni, pentru a se retrage din Iran, fiindu-le totodată interzisă încheierea de noi contracte, în caz contrar fiind ameninţate cu sancţiuni din partea SUA. 

"Europenii vor face totul pentru a proteja interesele companiilor lor şi intenţionează să conducă negocieri serioase" cu Statele Unite, la nivelul Uniunii Europene, a afirmat miercuri preşedinţia franceză. 

Discuţiile cu Washingtonul s-ar putea concentra asupra scutirii de sancţiuni şi menţinerii drepturilor companiilor deja existente în Iran. 

"Acest lucru înseamnă ca europenii să facă progrese în următoarele săptămâni. Acest lucru necesită un nou tip de forţă europeană", a insistat Jean-Yves Le Drian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel