Struguri copţi la cuptor, o delicatesă de zile mari

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ştiai că poţi să coci strugurii şi să-i transformi într-un desert inedit?

Strugurii copti la cuptor sunt o delicatesă dulce și aromată, perfectă pentru o gustare sau un desert. Iată o rețetă simplă pentru a-i pregăti:

Ingrediente:

struguri (preferabil soiuri dulci, cum ar fi Muscat sau Thompson Seedless)

zahăr

scortișoară (opțional)

unt (opțional)

Instrucțiuni:

Pregătiți strugurii! Spălați strugurii sub jet de apă rece și uscați-i folosind un prosop de bucătărie. Dacă doriți, puteți tăia ciorchini mari de struguri în porții mai mici.

Așezați strugurii în tavă. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Așezați strugurii într-o tavă sau o formă de copt. Dacă folosiți o tavă, puteți aşeza hârtie de copt pentru a ușura curățarea ulterioară.

Presărați zahă. Presărați zahăr uniform peste struguri. Cantitatea de zahăr depinde de preferințele dumneavoastră. Dacă doriți, puteți adăuga și puțină scortișoară pentru a intensifica aroma.

Adăugați unt (opțional). Pentru un plus de savoare puteți adăuga bucățele mici de unt printre boabe. Acest pas este opțional, dar poate îmbogăţi gustul.

Coaceți la cuptor. Introduceți tava cu struguri în cuptorul preîncălzit și lăsați-i să coacă timp de aproximativ 15-20 de minute. Timpul de coacere poate varia în funcție de dimensiunea și dulceața strugurilor, așa că verificați-i din când în când.

Serviți calzi sau reci. Strugurii copti la cuptor sunt delicioși fie când sunt serviți imediat, fie după ce sunt lăsați să se răcească. Îi puteți servi așa cum sunt sau îi puteți adăuga peste înghețată, iaurt sau alte deserturi.

Strugurii copti la cuptor sunt o gustare dulce și sănătoasă, potrivită pentru orice ocazie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel