STRATEGIE: Şefii au ordonat jandarmilor să nu-şi pună căştile pentru a fi loviţi

jandarmi
jandarmi

Duminică seara, când au fost cee mai grave incidente în piaţa Universităţii, şefii jandarmilor le-au ordonat acestora să nu poarte căşti de protecţie, deşi se arunca cu pietre. Este lesne de înţeles că o parte dintre jandarmi au fost răniţi, dar şefii şi-au asumat victimele. Strategia a funcţionat, o parte dintre jandarmi părăsind piaţa în ambulanţe şi le-a oferit şefilor prilejul de a da ordinul pentru atacul asupra mulţimii.

„Am solicitat permisiunea să ne pu­nem căştile, având în vedere că mul­ţimea furioasă arunca cu tot felul de obiecte, însă şefii noştri au refuzat.”, recunoaşte un jandarm pentru Jurnalul Naţional.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Teodo­rescu, a declarat că jandarmii îşi pot pune căştile numai în urma unui ordin direct.

Strategia şefilor a dat roade, iar răzbunarea jandarmilor a venit tot împotriva oamenilor din piaţă. Când au primit ordinul de a acţiona aceştia s-au răzbunat pe oricine le-a picat în cale. Imaginile surprinse de camerele televiziunilor au descris un tablou feroce, în care jandarmii loveau la întâmplare, în orice manifestant.

Citește și:

Scenariul Virgil Măgureanu: asemănări între diversiunile din 90 şi cele din 2012

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel