Sticks-uri de morcovi, o alternativă excelentă la chipsurile din comerț. Copiii îi vor adora

Sticks-uri de morcov, o alternativă excelentă la chipsurile din comerț. Copiii îi vor adora. Sursa - Pexels
Sticks-uri de morcov, o alternativă excelentă la chipsurile din comerț. Copiii îi vor adora. Sursa - Pexels

Ați încercat vreodată să gătiți sticks-uri de morcovi? Este o rețetă foarte rapidă, iar sticks-urile de morcovi vor cuceri toți musafirii și chiar și pe copiii.

Sos pe bază de parmezan, lapte, unt și câteva linguri de făină va completa rețeta.

Ingrediente pentru sticks-urile de morcovi:

Morcovi - 500 grame,  

parmezan - 100 grame,

lapte - două pahare,

făină - 4 linguri, 

unt - 100 grame

ulei de măsline,

sare și piper.

Cum se prepară sticks-urile de morcovi 

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să spălați foarte bine morcovii. După aceea, îi curățați de coajă. Să îi lăsați deoparte, la frigider.

Acum preparați sosul parmezan: Într-o cratiță adăugați laptele. Separat, într-o tigaie, topiți untul. După ce untul s-a topit, puteți adăuga câteva linguri de făină cernută și amestecați bine pentru a preveni cocoloașele.

Înghețată de casă cu afine: o rețetă ușoară, pe care o poate face și un copil

Imediat ce făina devine aurie, o puteți pune în oala cu lapte. Amestecați foarte bine până se omogenizează. Luați cratița de pe foc și adăugați parmezanul. La final, veți avea un sos delicat și perfect!

Acum, puteți continua cu prepararea sticks-urilor: morcovii se taie în părți egale formând bețișoare. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline în care se prăjesc morcovii.

Morcovii prăjiți se scot pe un platoul, iar peste ei se pune sosul de parmezan, sare și piper. Pentru cei care doresc, se poate completa cu o stropire de pătrunjel proaspăt. Poftă bună!

BONUS: Biscuiți delicioși, fără coacere. Ai nevoie de trei ingrediente și micul dejun e gata 

Acum când temperaturile au crescut și căldura a devenit insuportabilă nu avem chef să pornim deloc cuptorul. Dar ce să facem când ne este dor de un desert?

Vara este acea perioadă a anului în care schimbăm modul în care mâncăm, în comparație cu iarna. Totuși, nu trebuie să facem greșeala de a mânca doar bucate reci.

Ei bine, dar dacă ne dorim un desert sau ceva delicios de pregătit acasă, dar fără să pornim cuptorul, ce să facem? Renunțăm la ideea de a-l face și mergem la magazin?

Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios

Acești biscuiți pot fi gătiți și într-o tigaie. Pare incredibil, mai ales când ne gândim că nu conțin unt, ouă și făină.

Să vedem cum să-i preparăm pentru un mic dejun delicios, o gustare sau un desert. Acești biscuiți se prepară fără a porni cuptorul din 3 ingrediente. 

Să începem cu ingredientele: 

200 de grame de fulgi de porumb;

2 sau 3 banane coapte;

300 de grame de ciocolata topită.

Omletă cu vinete și ton, perfectă pentru micul dejun: un preparat savuros și original

Metoda de preparare

Mai întâi, decojiți bananele și zdrobiți-le într-un castron, cu o furculiță. Adăugați fulgii de porumb și amestecați. În acest moment, luați o mână din amestec și formați bile, cărora le dați o formă ovală. După ce ați format toți biscuiții, prăjiți-i, într-o tigaie, câteva minute pe ambele părți.

Salată de cartofi fierți cu ton: un preparat de vară, perfect pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie

Lăsăm biscuiții câteva minute să se răcească, apoi îi scufundăm, pe rând, în ciocolată topită și îi așezăm pe un platou, acoperit cu hârtie de copt. Îi ținem vreo zece minute la temperatura camerei, apoi îi dăm la frigider.

După 10 minut, biscuiții sunt gata pentru a fi savurați. Iată cum se prepară acești biscuiți foarte moi și  delicioși. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel