Spune adio mirosului urât din cuptorul cu microunde: ai nevoie de câteva minute și de un singur ingredient

Spune adio mirosului urât din cuptorul cu microunde - ai nevoie de câteva minute și de un ingredient. Sursa - Pexels
Spune adio mirosului urât din cuptorul cu microunde - ai nevoie de câteva minute și de un ingredient. Sursa - Pexels

Cuptorul cu microunde este un aparat electrocasnic, care nu lispește din bucătrie.  

Oricine deține un cuptor cu microunde poate confirma utilitatea lui în bucătărie. Acest aparat excepțional ne permite să scurtăm semnificativ timpul și, dacă este folosit în mod corect, ne poate scuti și de a porni cuptorul sau aragazul.

Având în vedere calitățile sale, avem tendința de a-l folosi des, astfel încât, pe termen lung și în ciuda unei curățări temeinice, cuptorul are un miros neplăcut. 

Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ

Dar putem spune adio mirosului urât din cuptorul cu microunde, folosind un singur ingredient. După cum am spus, mirosul nu depinde de curățarea proastă a cuptorului. De multe ori, aromele alimentelor se suprapun, impregnând pereții, ușa și colțurile cuptorului cu microunde. 

Un desert simplu, rapid și delicios: ai nevoie de forme de brioșe și de o oală cu apă

Cum puteți scăpa de acest miros?  Veți folosi doar un ingredient simplu: lămâia! Prima procedură pe care o puteți face este să stoarceți sucul unei lămâi într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul la 900 W, timp de un minut.

Dacă nu vreți să stoarceți lămâia, o poți tăia felii și să o scufundați într-un recipient cu apă fierbinte.  Puneți recipientul cu feliile de lămâie în cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul la puterea maximă pentru 3 minute. Și adio mirosuri urâte!


Tartă bestială cu trei umpluturi: ai nevoie de patru lipii, nuci, mac și stafide. Succesul va fi garantat 

SFAT: După ce ați scos vasul din cuptorul cu microunde, puteți folosi un prosop umezit cu oțet pentru a curăța cu interiorul cuptorului. Acest lucru va  igieniza cuptorul cu microunde și va întârzia apariția altor mirosuri neplăcute.

 

BONUS. Ferestrele și oglinzile vor străluci: amestecul pe care îl poți face și tu pentru o curățare impecabilă

 

Pentru ca ferestrele și oglinzile să fie curate și să strălucească utilizează o metodă simplă, pe care o prezentăm în acest articol.

Poți face chiar acasă un produs minunat, care funcționează mai bine decât cele cumpărate de la magazin.

Iată ce ai de făcut: pune 2 linguri de amidon de porumb în 700 ml apă fierbinte și amestecă bine ca să nu fie cocoloașe. Lichidul se toarnă într-o sticlă cu pulverizator.

Vasele pot fi spălate și fără detergent: topul celor 5 produse naturale care ne vin în ajutor

Pulverizează, apoi, lichidul pe geamuri și oglinzi, apoi șterge-le cu o cârpă din microfibră. Acest amestec simplu va reda ferestrelor și oglinzilor strălucirea.

 

BONUS. Geamuri, curate în câteva minute, chiar și după ploaie: trucul folosit de gospodinele cu experiență  

 

Nu orice gospodină poate spăla geamurile ușor și rapid. Pentru multe femei, astfel de activități sunt enervante și cu siguranță nu le fac fericite. 

Există însă o metodă excelentă și ecologică care ne ajută să curățăm, rapid, geamurile. Nu va rămâne o dungă pe sticlă. În plus, veți depune un minim de energie și fără efort suplimentar.

Pune câteva pliculețe de ceai lângă coșul de gunoi: mirosurile urâte vor dispărea cât ai zice pește

Gospodinele iubesc produsele ecologice, de aceea vă sugerăm cum să curățați geamurile cu ingrediente naturale, care nu conțin substanțe chimice. Tot ce aveți nevoie este apă și oțet.  

Când curățați ferestrele din interiorul și exteriorul casei cu oțet, puteți fi sigur că nu vor exista dungi pe sticlă. Printre altele, tratarea ferestrelor cu oțet ajută la protejarea acestora de pete, murdărie și praf, ceea ce este, de asemenea, important!

Cu acest spray orice urmă de praf din casă va dispărea: ai nevoie de un singur ingredient pentru a-l prepara

Iată proporția magică: pentru 3/4 de apă fierbinte veți avea nevoie de aproximativ 1/4 de oțet. Cu alte cuvinte, cu trei pahare de apă și un pahar de oțet ve curăța toate geamurile din apartament.

Luați o cârpă curată, umeziți-o în vasul cu oțet și apă și ștergeți suprafața ferestrei.  Nu apăsați tare și nu frecați, pentru că eficiența oțetului vă permite să curățați geamurile fără niciun efort suplimentar.

Nu mai țineți pepenele verde în frigider: își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților 

Dacă pata este rezistentă, atunci trebuie doar să o ștergi, cu acest remediu, de mai multe ori. În așa fel, pata se va uda și va putea fi ușor îndepărtată. Este indicat să curățați geamurile cu oțet când este cald afară, deoarece puteți aerisi apartamentul  de mirosul de oțet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel