Vasele pot fi spălate și fără detergent: topul celor 5 produse naturale care ne vin în ajutor

Vasele pot fi spălate și fără detergent - topul celor 5 produse naturale care ne vin în ajutor. Sursa - Pexels
Vasele pot fi spălate și fără detergent - topul celor 5 produse naturale care ne vin în ajutor. Sursa - Pexels

Știi că poți curăța vasele fără să folosești detergent lichid? 

Multe persoane refuză să folosească detergenții chimici din cauza daunelor aduse mediului și organismului. Vasele pot fi spălate și fără detergent, care poate fi înlocuit cu câteva produse naturale.

Bicarbonat de sodiu. Un produs ideal, care curăță rapid chiar și murdăria veche. Cu el, puteți spăla farfurii, tigăi, tacâmuri, chiar și aragazul. Ca rezultat, veți obține nu numai vase curate, ci și strălucitoare.

Acid de lămâie. Este folosit, în principal, pentru a scăpa de calcar: două linguri de acid de lămâie la un litru de apă sunt suficiente pentru a curăța ibricul. Puteți folosi acid citric și pentru curățarea tacâmurilor.

Cum să dezgheți carnea în 20 de minute: un truc dezvăluit de bucătari

Oţet. Este un produs indispensabil arunci când trebuie să îndepărtați grăsimea veche sau stratul de grăsime de pe ustensilele de bucătărie. Adăugați 1-2 lingurițe de oțet în apă fierbinte și spălați cratițele și ustensile, care vor fi ca noi.

Cea mai rapidă și gustoasă cină: paste cu carne de pui și sos de roșii, gata în 15 minute

Săpun de rufe. O alternativă excelentă la orice detergent de vase este săpunul de rufe. Dizolvați săpunul în apă sau faceți spuma cu un burete: produsul va curăța vasele de resturile alimentare și le va dezinfecta.

Pudră de muştar. Elimină rapid grăsimea, chiar și pe cea veche. Se pune puțin muștar pe vase, se lasă 5-10 minute, apoi se freacă cu un burete: toate urmele de murdărie vor fi eliminate.

 

BONUS. Elimină rapid mirosul neplăcut din baie cu acest truc: bunicile noaste îl foloseau mereu

 

Deseori, în baie miroase urât, chiar dacă ai făcut curățenie. Ce faci dacă odorizantul de cameră s-a terminat, iar un musafir vrea să intre la baie?  

Situația devine jenantă pentru toți, însă un simplu truc te ajută să elimini pe loc mirosul neplăcut. 

Dacă nu ai un odorizant de cameră la îndemână, iar mirosul trebuie îndepărtat de urgență, atunci ai nevoie de o cutie de chibrituri. 

Această metodă era cunoscută și de bunicile noastre: când nu existau atâtea soluții chimice, care acum ne salvează din orice situație neplăcută.

Mirosul neplăcut din încălțăminte poate fi eliminat ușor cu câteva ingrediente: le ai în casă și sunt ieftine

Pentru a elimina, rapid, mirosul neplăcut din toaletă, aprindeți doar un chibrit sau mai bine două. Nu trebuie însă să vă așteptați că, după ce ați folosit acest turc, camera se va umple de aer curat. Cert este că mirosul neplăcut nu se va mai simți și puteți intra fără nicio jenă în baie. 

Pune câteva picături de ulei pe un burete și șterge robinetul: așteaptă câteva minute și vei vedea o magie!

De asemenea, nu uitați să schimbați sacul de gunoi. Atunci când o faceți, este indicat să puneți de fiecare dată, pe fundul coșului, o dischetă de bumbac, înmuiată în ulei esențial. Este un truc atât de simplu, care te va ajuta să scapi de mirosul care te irită. 

Geamuri, curate în câteva minute, chiar și după ploaie: trucul folosit de gospodinele cu experiență 

Pentru a minimiza mirosul urât și pentru a preveni ca hârtiile să cadă pe jos, trebuie să fixați ferm sacul de gunoi de coș. Agrafele de rufe sau clemele de papetărie sunt utile. Când nu există nimic în fundul găleții, atunci intensitatea mirosurilor neplăcute este minimizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel