Pune câteva pliculețe de ceai lângă coșul de gunoi: mirosurile urâte vor dispărea cât ai zice pește

Pune câteva pliculețe de ceai lângă coșul de gunoi si mirosurile urâte vor dispărea cât ai zice pește. Sursa - Pexels
Pune câteva pliculețe de ceai lângă coșul de gunoi si mirosurile urâte vor dispărea cât ai zice pește. Sursa - Pexels

Îți place ceaiul și de bucuri, în fiecare zi, de o ceașcă sau două din această băutură minunată? Dar ce faci cu pliculețe de ceai folosite? Le arunci la gunoi? Înainte de a le arunca în coșul de gunoi trebuie să știi că acestea îți pot fi de folos în bucătărie.

Iată câteva trucuri pe care le poți face cu pliculețe de ceai. 

Curăță vasele -  Pliculețele de ceai uzate  pot economisi multă muncă la spălarea vaselor. Vasele tale, în special, cele cu adevărat murdare, vor fi din nou curate și strălucitoare. Pur și simplu puneți vasele în chiuveta plină cu apă, și adăugați trei pliculețe de ceai uzate. Lăsați-le peste noapte, iar a doua zi va fi mult mai ușor să curățați murdăria. 

Ai bucătăria prea mică? Trucul cu care poți câștiga mai mult spațiu de lucru

Orez aromat  - Mâncați des  orez? Dar uneori orezul are un gust cam fad și ne întrebăm ce se mai poate adăuga în afară de sare. Un pliculeț de ceai îi conferă orezului o aromă delicioasă! Ceaiul de iasomie are un gust deosebit de bun. Pune un plic de ceai în oala cu orez și vei fi surprins.

Protejează planatele de insectele și mucegai - Fierbeți puțină apă și lăsați în ea pliculețele de ceai folosite. Veți obție un ceai foarte slab. După ce s-a răcit, puteți da plantele.

Mirosuri - Ceaiul te scapă de mirosurile neplăcute. Pur și simplu puneți pliculețele de ceai în mașină, lângă coșul de gunoi sau chiar pe fundul coșului de gunoi. Vei vedea, mirosurile urâte sunt absorbite și miroase mai proaspăt.

Vrei să scapi de călcat haine? Întinde-le corect la uscat și nu vor mai avea cute

 

Puteți folosi pliculețe uzate de ceai în pământ sau deasupra compostului. Acizii din ceai pot accelera procesul de descompunere a deșeurilor biologice. 

Îngropați pliculețele de ceai în pământ, lângă rădăcinile florilor și plantelor. Acest lucru va ajuta plantele să absoarbă și să stocheze și mai multă apă.

Încă nu ai un tub cu pastă de dinți în bucătărie? Este dușmanul mirosurilor neplăcute și al petelor de pe vase

Nimeni nu și-ar dori să aibă în grădină buruieni. Din fericire, pliculețele de ceai ajută la eliminarea buruienilor. Dacă pui pliculețele de ceai în pământ, în mai multe zone din grădină, vei îngreuna răspândirea buruienilor.

Puteți simplifică procesul de creștere a plantelor mici, folosind câteva pliculețe de ceai. Aveți nevoie: pliculețe de ceai uzate, semințe, un recipient pentru plante (ghiveci) și apă.

Puneți pământul în ghiveci, așezați câteva pliculețe de ceai în sol, apoi puneți semințele pe care le veți acoperi iar cu un strat de pământ. Nu uitați să le udați. Veți observa că plantele cresc mai repede! Desigur, puteți, apoi, replanta plantele în grădina dumneavoastră.

Prepară, în casă, o soluție de curățat geamurile: ai nevoie de amidon, apă și oțet. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit

Pliculețele de ceai sau zațul de cafea te ajută să scapi ce pisicile vecinilor. Mirosul ține pisicile la distanță. Pur și simplu presară niște zaț de cafea sau ceai peste solul din grădină. 

 

Ce substanțe conține ceaiul negru?

Ceaiul negru are un conținut ridicat de cafeină. O altă substanță care se regăsește din belșug în ceaiul negru este teina, un alcaloid care are gust și proprietăți similare cu cele ale cafeinei. Teina excită nervii și este un diuretic natural.

Ceaiul negru are un conținut ridicat de polifenoli, compuși aromatici, cunoscuți pentru rolul lor antioxidant și capacitatea de a combate degenerarea celulară, conform Medical News Today. Aceștia pot influența, de asemenea, flora bacteriana, distrugând agresiunea patogenilor și al bacteriilor. 

Pune o șuviță de păr într-un pahar cu apă: un test care îți spune cât de sănătoasă este podoaba capilară

Ceaiul negru este bogat și în aminoacizi, care au un rol important în prevenirea procesului de îmbătrânire, în prevenția și tratarea artritei și a osteoporozei, în reglarea nivelului de colesterol și în prevenția și tratarea diabetului. Aminoacizii ajută și la arderea grăsimilor din corp, contribuie la sănătatea și frumusețea parului, reduc manifestarea simptomelor specifice menopauzei, au un rol important în reglarea somnului și combaterea insomniilor.

Nu în ultimul rând, ceaiul negru este bogat în vitamine și minerale precum potasiul, iodul, fosforul, fluorul, vitamina C și complexul de vitamine B, foarte importante pentru buna funcționare a organismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel