Prepară, în casă, o soluție de curățat geamurile: ai nevoie de amidon, apă și oțet. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit

Prepară, în casă, o soluție de curățat geamurile - ai nevoie de amidon, apă și oțet. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit. Sursa - Pexels
Prepară, în casă, o soluție de curățat geamurile - ai nevoie de amidon, apă și oțet. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit. Sursa - Pexels

Spălarea geamurilor nu poate fi numită o procedură plăcută, deoarece efortul și banii cheltuiți nu pot garanta întotdeauna un rezultat excelent. Dacă spălați rar ferestrele, pe ele se depune praf și mizerie. Același lucru se poate spune despre ramele și pervaz. Cu toate acestea, ordinea trebuie menținută în casă.

Cu metodele și produsele potrivite, puteți obține ferestre curate și strălucitoare.  Poate părea banal, dar există greșeli pe care le facem, atunci când curățăm geamurile.

Astfel, pe sticlă pot rămân halouri și pete. Primul lucru pe care trebuie să-l reținem este să nu curățăm niciodată geamurile atunci când este soare, deoarece  apa sau detergentul se usucă rapid și îndepărtarea lor eficientă și la timp este dificilă.

Detergent universal, cu care poți spăla vasele, chiuveta și cada: îl poți face acasă din trei ingrediente

Cel mai bine este să vă faceți propria soluție de curățare, care vă poate ajuta atât la curățarea geamurilor, dar și a ramelor și a pervazurilor.

Luați un recipient cu pulverizator și turnați un litru de apă.  Lichidul trebuie să fie ușor fierbinte. Apoi dizolvați două linguri mari de amidon de cartofi.  În continuare, introduceți o lingură de oțet și un de detergent de vase.  Amestecați bine.

După ce soluția de curățat este gata, pulverizează-o pe sticlă, apoi șterge cu o cârpă curată și uscată de microfibră. de asemenea, această soluție poate fi folosită și la curățarea  ramelor și a pervazurilor.

Trucul 1 -  Pentru a degresa bine sticla, este important să nu folosiți apă rece și să nu o ștergeți niciodată cu prosoape de hârtie, care tind să lase reziduuri încăpățânate.

Aspiratorul miroase urât? Folosește cinci ingrediente naturale și vei scăpa de această problemă

Trucul 2 - Apă și săpun este cea mai simpla soluție care asigura un rezultat minunat. Pentru a obține o sticlă strălucitoare, trebuie doar să turnați o lingură de săpun lichid într-o jumătate de litru de apă fierbinte. Pulverizați soluția pe sticlă, apoi clătiți bine suprafața. Același rezultat se obține și cu săpunul de vase.

Trucul 3 - Apa și oțetul este o soluție dezinfectantă și antibacteriană. Oțetul nu poate lipsi din casă, deoarece ceste un produs natural prin excelență pentru curățarea geamurilor. Tot ce trebuie să faci este să torni un pahar de oțet într-o jumătate de litru de apă fierbinte într-un recipient. Soluția se pulverizează pe suprafața geamului și va îndepărta, cu succes, murdăria și praful.

Haine distruse de guma de mestecat: iată cum poți să le salvezi. Zece trucuri care funcționează

Trucul 4 - Cartoful crud degresează gemurile și le face strălucitoare. Trebuie doar să-l tai în jumătate și să freci cu el suprafața geamului. Nu uitați apoi să clătiți.

Trucul 5 - Cojile de banană pot elimina grăsimea și murdăria de pe sticla geamului. Înainte de a le spăla, pur și simplu ștergeți sticla cu partea interioară a cojii de banană, apoi clătiți cu multă apă caldă și ștergeți cu o cârpă din microfibră.

Prepară, în casă, detergent de vase din câteva produse naturale: ceștile și farfuriile vor străluci de curățenie

Geamurile trebuie curățate, în mod regulat, cel puțin o dată pe lună. Înainte de a le spăla trebuie să scoatem draperiile, să ștergem ramele și pervazurile de praf cu o cârpă umedă.

Apoi folosim produsul sau soluția pe care o preferăm direct pe suprafața sticlei. Cu o cârpă înmuiată în apă sau cu un ziar, îndepărtați produsul cu mișcări orizontale în partea centrală și verticale în partea laterală pentru a evita formarea de halouri sau dungi. Acum este timpul să le uscați: mai întâi folosind o cârpă moale și apoi cu un ziar, care va absorbi și ultimele reziduuri de apă.  Pe lângă geamurile interioare, nu trebuie să uităm de cele externe.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel