Încă nu ai un tub cu pastă de dinți în bucătărie? Este dușmanul mirosurilor neplăcute și al petelor de pe vase

Încă nu ai un tub cu pastă de dinți în bucătărie. Este dușmanul mirosurilor neplăcute și a petelor de pe vase. Sursa - Pexels
Încă nu ai un tub cu pastă de dinți în bucătărie. Este dușmanul mirosurilor neplăcute și a petelor de pe vase. Sursa - Pexels

Pasta de dinți poate fi folosită și în alte scopuri decât pentru curățarea dinților. Mai multe obiecte din casă pot fi curățate cu pastă de dinți. Pasta de dinți ne ajută să curățăm chiar și cele mai încăpățânate pete de murdărie și să scăpăm de mirosurile neplăcute.

Lustruiește obiectele cromate și chiuveta din inox - Dacă nu ai găsit încă detergentul perfect care curăță obiectele din inox din bucătărie, încearcă pastă de dinți. Degresează chiuveta cu un detergent lichid de vase, apoi freacă cu un burete și pasta de dinți. La final, când clătești bine urmele albe, vei avea o chiuvetă ca nouă. La fel de bine lustruiește pasta de dinți și bateria cromată de la chiuvetă, cuptorul cu microunde, dacă este din inox, plita din inox sau tacâmurile.

Elimină mirosul de ceapă - Ai tocat ceapă pe un tocător, care miroase puternic după aceea? Mirosul nu poate fi îndepărtat doar cu apă și săpun. Dar cu pasta de dinți nu este nicio problemă! Ungeți bine placa de tocat și apoi spălați-o ca de obicei.

Împrospătează frigiderul - Dacă mirosurile neplăcute persistă în frigider, chiar și după ce l-ai curățat cu detergent, încearcă și cu pastă de dinți. Freacă bine rafturile, folosind un burete înmuiat în apă caldă, limpezește și apoi pune în frigider o jumătate de lămâie și închide ușa. Peste câteva ore, frigiderul tău va mirosi ca un buchet de lămâiță și va străluci de curățenie.

Nu uita că orice pastă de dinți conține și o substanță care dezinfectează și omoară o bună parte din microbii obișnuiți să se dezvolte în spațiile umede.

Dulapurile cu haine au miros de mucegai? O plantă aromatică din bucătărie te salvează de problemă

Curăță termosul pentru ceai și cafea - Toată lumea folosește un termos mai ales când pleacă la drum lung.  Dar dacă nu curățați corect termosul, acesta începe rapid să miroase urât. Puneți puțină pastă de dinți în termos și adăugați apă fierbinte. Lăsați să acționeze, apoi agitați-l bine. Clătiți-l cu apă fierbinte și termosul va fi curat.

Pereți și mese desenate - Copilul tău a colorat pereții și masa? Nu vă faceți griji: frecați petele cu pastă de dinți. Ștergeți apoi cu hârtie de bucătărie și pata a dispărut.

Prepară, în casă, o soluție de curățat geamurile: ai nevoie de amidon, apă și oțet. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit 

Elimină petele  de vopsea - Oricine și-a vopsit părul acasă știe că, de cele mai multe ori, nu  doar părul este vopsit, ci și hainele, chiuveta și pielea. Nu întotdeauna reușim să îndepărtăm petele încăpățânate de pe piele doar cu apă și săpun. Folosește în schimb pastă de dinți și vei scapă de petele urâte de vopsea. Doar pune puțină pastă de dinți pe pată și, apoi, șterge.  

Curăță ochelarii de soare Nu este distractiv să porți ochelari de soare, dacă sunt acoperiți de zgârieturi, praf sau amprente. Pasta de dinți rezolvă problema. Puneți un bob de pastă de dinți pe o dischetă de bumbac și frecați ochelarii cu ea. Apoi ștergeți-l bine și bucurați-vă de rezultat, scrie tippsundtricks.co.

Păstrați verdeața, în frigider, mai multe săptămâni: cu aceste trucuri va fi verde și proaspătă

Curăță talpa ferului de  călcat - Arsurile de pe talpa ferului de călcat pot rămâne pe hainele tale. De aceea, trebuie să păstrați întotdeauna fierul de călcat curat. Luați puțină pată de dinți și frecați cu ea talpa ferului de călcat rece. Ștergeți-o, apoi, cu prosoape de hârtie.

Curăță tălpile de încălțăminte -  Tălpile de pantofi, cândva albe, au devenit galbene sau gri? Le poți curăța cu pastă de dinți. Pur și simplu frecați și ștergeți. Este atât de ușor!

Detergent universal, cu care poți spăla vasele, chiuveta și cada: îl poți face acasă din trei ingrediente

Farurile mașinii sunt murdare? Avem soluția: dați-le cu pasta de dinți. Lăsați să acționeze 15 minute, apoi frecați-le cu o periuță de dinți veche. Ștergeți apoi farurile cu un prosop umed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel