Spaghetti con carne a la Cezar Osiceanu. O rețetă care ar cuceri orice italian!

Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, Spaghetti con carne a la Cezar Osiceanu. 

„De Craciunul anului 1990 am ajuns la Roma pentru prima oară în viața mea și ca orice român neaoș prima vizita făcută a fost la Columna lui Traian și apoi la Colosseumul de lângă. Impactul moral pentru mine și bunul meu prieten Cornel Isac cu care am vazut atunci Roma a fost enorm. Columna lui Traian este ceva ce orice român ar trebui măcar din simpla curiozitate sa vadă. Colosseumul era atunci ceva murdar și plin de șobolani ce se plimbau în voie pe lângă ziduri.


După 34 de ani, de ziua mea am fost “rapit” de frumoasa mea soție împreună cu o familie de prieteni și dus pe sus - cu avionul, la…Roma! De data asta am avut o revelație însă revizitând Columna lui Traian și Colosseumul. O reparație morală cu privire la cele ce povesteau ghizii grupurilor de turiști din 1990.

 
Acum imensul edificiu era curat și intrarea foarte bine organizată mai ales sub aspect antiterorist, dar cel mai important lucru este reorganizarea totală a sistemului de prezentare și mai ales a datelor despre daci și importanța cuceririi Daciei de către Traian. 


După atâta istorie și drum bătut pe jos, normal ca ni s-a făcut foame, așa ca am intrat într-un mic ristorante italiano acolo unde meniul era spre surprinderea noastră și în limba română. De poftă am încercat o porție de spaghetti con carne a la romana. Cu regret trebuie să spun ca vorba aceea “afară vopsit gardul și înăuntru leopardul” s-a adeverit! Bucătăria de acolo, la București nu ar fi primit drept de folosire în HORECA niciodată, iar porția mică, teribil de sărată și destul de scumpă (13 euro) a fost jenantă dea dreptul. 

Așa încât haideți să facem niște spaghetti con carne adevărată!


Avem nevoie de:

1. O cutie de spaghete Barilla pe cat posibil cumpărate din Italia


2. 2-3 roșii tăiate rondele mai grosute un pic


3. O căpățână de usturoi proaspăt tăiată rondele 


4. O ceapă albă și una roșie tăiate rondele 


5. 500 grame de carne tocată de porc, din pulpă sau spată

 
6. Mărar și pătrunjel proaspăt tocate 


7. Un pahar de vin alb demisec și parfumat

8.  Câteva codițe de ciuperci tăiate în 4 


9. 100 gr de măsline 


10. Mirodenii după gust și preferințe: boia de ardei iute și dulce, piper negru măcinat, curry, cimbru, oregano, busuioc 


Și acum la treabă!


Fierbem spaghetele în apă fără sare și ulei ca să fim mai sănătoși!

Călim întâi ceapa și apoi punem jumătate din feliile de roșii împreună cu câteva rondele de usturoi în aceeași tigaie. Răsturnăm conținutul într-o farfurie adâncă, punem ceva mirodenii și verdeață peste și o acoperim cu un tifon. Punem la călit carnea tocată și la final, punem piper, boia, curry, busuioc și oregano. Așezăm peste carnea călită codițele de ciuperci să se călească și ele, apoi restul de felii de roșii. După 3-4 minute adăugăm paharul de vin și măslinele, ceapa cu roșiile călite și lăsăm tigaia noastră de teflon circa 5 minute la foc mediu. Scoatem spaghetele, le răsturnăm în tigaia cu carne și amestecăm ușor turnând pentru completare puțină apă în care au fiert spaghetele”. 

2. -imagine fara descriere- (paste_09802500.jpg)

3. -imagine fara descriere- (paste-2_31990100.jpg)

4. -imagine fara descriere- (paste-3_15960700.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel