Spaghete în stil grecesc, rețeta bucătarului Vlăduț. Ingrediente + mod de preparare

Foto Pexels
Foto Pexels

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă ce conține spaghete, iaurt, castraveți, dar şi alte ingrediente delicioase. Rețeta se numește „Spaghete în stil grecesc".

Ingrediente

1 pachet de spaghette  

1 cutie iaurt cremos

250 gr brânză telemea

5-6 castraveți cornișon

mărar

mentă

suc de lămâie

sare

piper

ulei de măsline

porumb

Mod de preparare

Pastele se fierb în apă cu sare, conform rețetei clasice sau instrucțiunilor de pe pachet. Cât timp fierb pastele, ne ocupăm de sosul grecesc de iaurt cu castraveți. Curățăm castraveciorii de coajă, îi dăm pe răzătoare, îi scurgem puțin de lichid și îi adăugăm peste iaurt. Adăugăm și brânza telemea, de asemenea dată pe răzătoare, puțin ulei de măsline, mărar și mentă, tocate mărunt, și omogenizăm compoziția.

Mai potrivim gustul sosului grecesc cu sare, piper și zeamă de lămâie și dăm sosul la rece până sunt răcite și pastele.

Porumbul se coace pe grătar, la cuptor, sau pe tigaia grill.

Pastele, după ce sunt fierte, al dente, se scurg și se trec prin jet de apă rece, notează a1.ro. Se servesc pastele amestecate cu sosul de iaurt cu brânză și castraveți, alături de porumbul copt.

O prăjitură cu ciocolată gratis, o farfurie de porțelan, una de carton și un simplu șervețel. Experiment

Amintim că medicul nutriționist Mihaela Bilic a scris, pe Instagram, despre un experiment interesant legat de o prăjitură. Rezultatul cu privire la percepția consumatorilor i-a uimit pe mulți. 

„Dincolo de calitatea ingredientelor și rețeta după care este preparat un produs, experiența gustativă depinde foarte mult de felul în care este prezentat. Cu alte cuvinte merită să punem preț pe ritualul de servire/eleganța mesei. Într-un restaurant din Illinois a fost făcut un experiment pe 175 de persoane cărora li s-a dat o prăjitură cu ciocolată gratis, pe motiv că este o rețetă nouă, ce trebuie testată înainte de a fi introdusă în meniu. Clienții erau rugați să evalueze calitatea desertului și să spună cât ar plăti pentru el.

Prăjitura Brownie era identică ca rețetă, de aceeași dimensiune, unica diferență consta în modul în care era prezentată. Au existat trei variante: pe farfurie de porțelan, pe farfurie de carton și pe un simplu șervețel de hârtie.

Rezultatul percepției consumatorilor? 

Cea pe farfurie de porțelan a fost declarată “excelentă”, cea pe farfuria de carton a fost “bună”, iar cea pusă direct pe șervețel s-a dovedit a fi “ok, dar nimic special”!

La capitolul preț, clienții au fost dispuși să plătească de 3 ori mai mult pentru o Brownie pe farfurie.

Dacă aspectul și prezentarea contează, de ce să nu folosim asta în beneficiul nostru? Nu consumați mâncarea direct din caserolă, din pungă sau din ambalaj, își pierde din calitate. Și cu cât o apreciem mai puțin, cu atât o să mâncăm mai mult!”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel