Sorin Cîmpeanu, discurs în Parlament: Îndrăznesc să spun

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a susținut, în plenul Parlamentului, un discurs cu ocazia moțiunii de cenzură depusă împotriva Guvernului Dăncilă.

"Am făcut parte, alături de unii dintre dumneavoastră aici prezenți, dintr-un guvern a cărui performanță a fost recunoscută: Nu a avut inflație, nici statistică, nici de alt fel. A absorbit fonduri europene. A crescut salarii și pensii, dar a oferit și garanția resurselor pentru a fi plătite.

Pro România a fost formațiunea care a spus foarte clar că dorește un guvern mai bun, dar NU așa! Nu putem susține înlocuirea guvernului Dăncilă cu un guvern Orban, dar nici nu credem că este bine să continuăm așa. Propunem soluții și cred că putem fi parte a unei soluții PENTRU România, în anul Centenar, în ajunul deținerii Președinției Consiliului UE.

Din păcate, după integrarea în NATO și UE, în România nu a mai existat un Proiect de Țară care să coaguleze forțele politice și civice în jurul unei singure viziuni. Lipsa de coerență și incapacitatea de a gândi pro-activ, ci doar reactiv, aruncă umbra improvizației și a oportunismului asupra oricărei inițiative.

Pro România încearcă să propună o perspectivă pe termen lung, așa cum cred că trebuie să gândească orice forță politică responsabilă. Așezarea unei națiuni pe mapamond depinde de măsura în care aceasta reușește să își proiecteze interesele în spațiu și timp! Sunt profesor și știu prea bine că e nevoie de obiective clare, asumate cu maximă responsabilitate, pentru cel puțin o generație sociologică. Suntem în anul Centenarului și aș îndrăzni să spun că suntem datori să configurăm România următoarelor 3-4 decenii.

Avem nevoie de Viziune, de Competență și de Coerență! Dau un exemplu: un domeniu care, pot spune, stă la baza tuturor lucrurilor - Educația. Un popor educat poate avea mai bine grijă și de prosperitatea lui, și de sănătatea lui. După plecarea guvernului Ponta, am avut ministeriat semestrial în educație!!! Într-un domeniu în care, prin excelență, este nevoie de coerență și consecvență!!!

Asta vă propune Pro România: Viziune, Competență, Coerență și Echilibru pentru România!! Vă propunem încetarea ipocriziei, a falsei competențe, dar și a acuzelor nefondate. România are, încă, resursele umane necesare pentru o guvernare măcar decentă, dacă nu eficientă.

Vă invit, dragi colegi, să încetăm acest potențial război civil, vă invit să ne așezăm la masă pentru a găsi soluții realiste, PRO și NU Anti România!!", a transmis Sorin Cîmpeanu.

Vot moțiune

Plenul Parlamentului a respins miercuri moţiunea de cenzură 'Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!', semnată de PNL, USR şi PMP. S-au înregistrat 166 de voturi 'pentru' şi 4 'împotrivă'. Pentru a trece, era nevoie de minimum 233 de voturi 'pentru'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel